Vihane Burdakov kohtunikutööst: katastroof, korralagedus, kas me elame Aasias?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Burdakov
Nikolai Burdakov Foto: Liis Treimann

Jalgpalli Eesti meistriliigas tänavu juba teist korda FC Florast jagu saanud ja turniiritabelisse 3:2 võidu kirjutanud Narva Transi president Nikolai Burdakov oli pärast mängu lõppu püha viha täis kohtumise peakohtuniku Roomer Tarajevi peale, kes saatis punase kaardiga platsilt minema nii Marek Kaljumäe kui ka Tanel Tambergi.

«Nii ei saa, nii ju lihtsalt ei saa!» ahastas Burdakov, kes pidas veel isegi läbi kohtunikeruumi suletud ukse Tarajevi suunas maha hääleka monoloogi. «Kümme eemaldamist on meil sel hooajal! No mida me peale hakkame? Kuidas nii saab? Kui te sellest ei kirjuta, jätkub see lõpmatuseni!» pani Burdakov ajakirjanikele südamele.

«Kümme punast kaarti poole hooajaga,» tuli Burdakov seejärel põhimure juurde tagasi. «Kui te sellele tähelepanu ei pööra, polegi enam mõtet mängida. Kuus mängu on ta meil juba vilistanud, see Tarajev. Miks?! Ja neli korda on punast näidanud (koos tänase kohtumisega tegelikult viis - toim). Ainult siis, kui mängisime Levadiaga, vilistas ta normaalselt ja objektiivselt,» viitas Burdakov kevadisele teise vooru kohtumisele, kus Trans teenis ühe ning Levadia viis kollast hoiatuskaarti.

«Ma tegelen juba aastaid jalgpalliga, aga see, mis toimub tänavusel hooajal... Kirjutasin Pohlakule (Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak – toim), et ehk läheb paremaks. Hullemaks läks!» jätkas Burdakov. «Ta ütleb mulle, et need on Eesti kõige ausamad kohtunikud. Kus on siin see ausus?» küsis Burdakov retooriliselt.

Euroopa, Aasia või Aafrika?

«Eestlased, venelased, mul ükspuha, aga nii ei saa,» lisas ta. «Meie meeskonna selja taga seisavad inimesed, seisab terve linn. Inimesed pühendavad oma aega, raha, kõike. Mille nimel? Selle nimel, et tuleb inimene ja röövib meid? Ja meie ei saa midagi teha?» leidis Burdakov.

«See on lihtsalt korralagedus. Ainuke riik maailmas, kus midagi sellist toimub, ainus! Mitte kuskil mujal ei ole midagi sellist. Hoidku jumal, kui keegi vea teeb – sellest kirjutatakse, räägitakse ülekannetes. Aga siin – mitte midagi. Kus me oleme, Aasias või Aafrikas?» kirus Burdakov.

«Me ju kõik tahame, et jalgpall areneks, et Eestis mängitaks aina paremini. Aga kuidas saab pärast midagi sellist veel mängida? See ju tapab poisse, lihtsalt tapab,» lisas Burdakov. «Katastroof, teistmoodi ei saa seda nimetada. Kõik näevad, aga keegi ei võitle. Miks vilistab üks kohtunik meil kuute mängu? Ja on kohtunikke, kes pole meie mängu tänavu veel kordagi vilistanud. Saar pole meil kordagi vilistanud... Tarajevi kohta öeldakse, et ta vilistab ju Euroopas. Mis meie siis oleme? Olemegi Aasia või?!»

Kaljumäe: läksin ju palli mängima

Albert Prosale väidetava sissesõitmise eest platsilt minema saadetud Kaljumäe jäi sõnaseadmises klubi presidendist mõnevõrra diplomaatilisemaks. «Eks kohtunik ise teab, kuidas ta midagi määrab, aga vastane oli ju kohe püsti ja viga ei saanud. Ma ei läinud olukorda otseselt korgid ees, läksin palli mängima,» kirjeldas Kaljumäe oma nägemust punase kaardiga lõppenud olukorrast. Võidu üle oli täna olude sunnil keskkaitsja rollis tegutsenud Kaljumäe aga otse loomulikult rõõmus. «Ei tea, kuidas meil Flora kodus nii hästi läheb. Võikski vist hakata oma kodumänge siin pidama!» viskas ta nalja.

Kohtumine on järelvaadatav SIIT, Kaljumäe teenis punase kaardi 70. ja Tamberg 86. mänguminutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles