Sünnipäeva tähistanud Cretu kiitis publikut: olen neile ääretult tänulik

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu (keskel), Keith Pupart ja Mart Tiisaar
Peatreener Gheorghe Cretu (keskel), Keith Pupart ja Mart Tiisaar Foto: Mihkel Maripuu

Võrkpalli rahvusmeeskond võitis Euroopa liiga alagrupiturniiril kümnenda järjestikuse kohtumise, alistades eile Tondiraba jäähallis Iisraeli 3:1 (21:25, 28:26, 25:16, 25:22). Järgmisena ootab meie meeskonda Poolas Wałbrzychis neljapäeval ja reedel toimuv sarja finaalturniir.

Eilses mängus said külalised selgelt parema stardi ja võitsid avageimi 25:21. Teises juhtisime 10:8, ent vastased tegid neljapunktilise spurdi ja sealt edasi veeres mäng punkt-punktis. Iisraelil oli kasutada ka kolm geimpalli, ent need jäid realiseerimata ja geimi lõpetas Renee Teppani serviäss. Kolmas geim kuulus meile juba kindlalt 25:16, ent neljandas oli Iisraelil veel üks spurt varuks. Vastased said kiire 8:1 algedu, mida hakkasime aga järk-järgult kärpima. Esimest korda pääseseime neljandas geimis juhtima sesiul 20:19 ja lõppnumbriteks olid 25:22, vahendab volley.ee.

«Eesmärk oli esimesest pallist peale keskendunult mängida, ent see meil väga hästi ei õnnestunud. Õnneks suutsime mängu jooksul olukorda muuta. Neljandas geimis 1:8 kaotusseisust välja tulemine näitab samamoodi võistkonna iseloomu ja sisu, ent peame arvestama, et kui Iisraeli vastu see õnnestus, siis finaalturniiril enam nii ei pruugi minna,» lausus matši järel Eesti meeskonna kapten Kert Toobal.

Eesti eest käisid väljakul 11 pallurit, puhkepäeva sai vaid Keith Pupart. Algkoosseisus alustasid Kert Toobali, Ardo Kreegi, Robert Tähe ja Rait Rikbergi kõrval Renee Teppan, Henri Treial ja Martti Juhkami. Juba avageimis tuli vastuvõttu tugevdama Rauno Tamme ning mänguaega teenis ka Andres Toobal. Teises geimis sekkus Andri Aganits ja kolmandast Oliver Venno. 

Eile 47. sünnipäeva tähistanud rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu kiitis kohtumise järel Tondiraba jäähalli kogunenud pealtvaatajaid. «Olen neile ääretult tänulik. Kui oli näha, et jäime natukene hätta ja väsimus kippus võimust võtma, surusid nad meid tagant,» sõnas sünnipäevalaps. 

Eesti koondise parim oli taas Robert Täht, kes tõi sarnaselt eilsele 15 punkti. Martti Juhkami lisas 11 ja kaks geimi mänginud Oliver Venno kümme. Hästi jagunenud rünnakukoormust näitab seegi, et enam kui kümme korda said mängu jooksul rünnata kuus Eesti pallurit, vastaste sama näitaja oli neli. Kohtumise rünnakuprotsent oli Eestil 51 ja Iisraelil 42, vastuvõtul olid vastased meist veidikene paremad (56 ja 51). Sulustamisega teenisime kümme ja Iisrael kuus punkti. Lisaks hakkas mängu edenedes aina enam tööle meie serv. Pallinguässasid kogunes lõpuks üheksa, millest kaheksa tulid kahes viimases geimis.

Neljapäeval algaval finaalturniiril on lisaks meile koha kindlustanud Sloveenia ja korraldaja Poola. See, kas neljas meeskond on Makedoonia või Kreeka, selgub pühapäeval toimuva Sloveenia ja Kreeka mänguga. Edasipääsuks peavad hellenid mängu võitma. Makedoonia tõusis finaalturniiri koha konkurentsi tänu suurepärasele lõppenud nädalavahetusele, kus Poola alistati võõrsil 3:1 ja 3:2 ja kerkiti alagrupis meie järel teisele kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles