Eesti EMi alagrupikaaslased teenisid muljetavaldavad võidud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Fessenko (paremal).
Kirill Fessenko (paremal). Foto: SCANPIX

Paljud septembris peetavaks korvpalli EMiks valmistuvad koondised pidasid eile kontrollkohtumisi, muuhulgas näitasid häid esitusi kolm Eesti alagrupikaaslast Belgia, Läti ja Ukraina.

Belgia võitis Kreekat 64:59, viimati oli selline juhus 1984. aastal. Sam van Rossom tõi Belgiale 11 punkti, Giannis Antetokounmpo vastas Kreeka poolelt 15 punktiga. Belgial oli puudu Matt Lojeski, Kreekal Vassilis Spanoulis ja Giannis Bourousis.

Läti oli koduväljakul 72:66 üle Sloveeniast. Zanis Peiners oli lätlaste resultatiivseim 19 punktiga, Dairis Bertans lisas 16 silma. Sloveenidest viskas Zoran Dragic 14 punkti.

Esimese kontrollkohtumise võidu sai kirja ka Ukraina, kes alistas Iisraeli 88:83. Aleksandr Mišula vedas Ukrainat 19 punktiga, tsenter Kirill Fessenko lisas 16 punkti ja 9 lauapalli. Iisraeli parimad olid oodatult Omri Casspi 18 ja Gal Mekel 15 punktiga.

Eesti peab järgmised kontrollmängud sel nädalavahetusel, kui Gruusias minnakse lisaks võõrustajatele vastamisi just Läti ja lisaks Itaaliaga. Eesti alagrupivastasteks on Riias peetavas EMi D-alagrupis Läti, Leedu, Belgia, Tšehhi ja Ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles