Zenjovi koduklubi kaptenit kritiseerinud ajakirjanik tapeti

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javid Huseinov (vasakul) Aserbaidžaani koondise särgis.
Javid Huseinov (vasakul) Aserbaidžaani koondise särgis. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani avalikkust raputab traagiline juhtum, kus spordiajakirjanik Rasim Alijev sai pärast Gabala jalgpalliklubi kapteni Javid Huseinovi kritiseerimist peksa ja suri saadud vigastuste tagajärjel, vahendas Venemaa väljaanne Kavkazkii Uzel.

Alijev ei võtnud sealjuures sõna Huseinovi mänguoskuste kohta, sest Gabala alistas Euroopa liigas kolmandas eelringis kokkuvõttes 2:1 Küprose klubi Limassoli Apolloni ja pääses play-off'i. Küll jagas ta Facebookis videot, kus Küprose ajakirjanik küsis Huseinovilt, miks viimane lehvitas pärast pärast 6. augustil saadud võitu Türgi lippu. Huseinovi vastus oli konkreetne: «Türklased on mu sõbrad.» Lisaks tegi Huseinov Küprose ajakirjaniku suunas väidetavalt solvava žesti. Teatavasti on Küprose põhjapoolne osa Türgi kontrolli all ja pinged on kahe riigi vahel endiselt olemas.

Alijev kirjutas seepeale Facebooki, et Huseinov «ei oska käituda» ja ei tohiks Euroopa liiga matšides osaleda. Alijevi seisukoht sai kiirelt negatiivset vastukaja ja kommentaaride seas oli ka ähvardusi. Õige pea oli tal telefonivestlus ka Huseinovi endaga, kes väitis, et ei mõelnud Türgi lipu lehvitamisega midagi halba ega tahtnud Küprose inimesi kuidagi solvata.

Ühel hetkel helistasid Alijevile Huseinovi sugulased, kes soovisid laupäeval Bakuu lähedal kokku saada, teed juua ja ära leppida. Kui Alijev kohtumispaika jõudis, ründasid teda viis-kuus meest ning Alijev viidi pärast peksmist kiirabiga haiglasse. Esmapilgul tema vigastused eluohtlikud ei olnud ja ta jõudis teistele ajakirjanikele juhtunut kirjeldada. Alijevit jõudsid külastada ka Gabala mängijad eesotsas Huseinoviga.

Pühapäeval jäi Alijev haigeks ja ta viidi intensiivravisse, kus ta pärast operatsiooni suri.

Kuigi pole kindel, kas Huseinov oli Alijevi peksmisega otseselt seotud, eemaldas Gabala ta uurimise ajaks meeskonna juurest. Gabalas mängib ka Eesti koondise ründaja Sergei Zenjov, Euroopa liiga play-off'is minnakse neljapäeval Ateenas vastamisi sealse Panathinaikosega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles