Kaidi Kivioja tegi triatloni MK-etapil elu parima tulemuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Ungaris toimunud ITU Tiszaujvarosi maailmakarikaetapil oli startijate hulgas ka Eesti parimad Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja, kellest pühapäevasele finaalvõistlusele välja murdnud Kiviojal õnnestus lõpetada senise karjääri parima tulemusega ehk 11. kohaga.

Kergejõustiku sprindijooksudest malli võetud eel- ja põhivõistluste formaadiga tuntust kogunud Tiszaujvarosi MK-etapil olid naiste eliitvõistlejad, kelle hulka kuulus ka Kivioja, jaotatud kahte poolfinaali, millest lõppvõistlusele said edasi iga poolfinaali 13 paremat. Oma poolfinaali üheksandana lõpetanud Kaidi sai kirja aja 1:00.46 ning tagas sellega koha pühapäevasele finaalvõistlusel.

Samaaegselt tuli meeste esimeses poolfinaalis Latinil tõusta vähemalt seitsmendaks, et jätkata kõrgemate kohtade püüdmist järgmise päeva finaalvõistlusel. Viimasel ajal mitmete tervisehädadega kimpus olnud eestlasel sedasorti kiirust paraku aga ei jätkunud ning ta lõpetas oma eelvõistluse 13. mehena. Finaalipääsust jäi Latinil puudu 44 sekundit.

Pühapäevases naiste finaalis püsis Kivioja tänu päeva parimale rattaajale, kõrges mängus kuni 5 km jooksuetapini, kus jooksukiiruses muidu tublisti arenenud Kiviojal esimestega kaasaminekuks seekord jõudu ei jagunud. Siiski näitas Kivioja jooksurajal korralikku 11. aega, mis lõppkokkuvõttes tagas talle sama koha ka finišis,

Tänavusel hooajal tugeva arenguhüppe teinud Kiviojale oli Ungaris saavutatud 11. koht elu parimaks tulemuseks MK-etappidelt. Varasemast on Kaidil rahvusvahelisel areenil kõrgemaid kohti ette näidata üksnes Euroopa karikaetappidelt.

Lisaks Kiviojale ja Latinile osalesid Tiszaujvarosi etapil veel juuniorite arvestuses Henry Räppo, Kevin Vabaorg ja Johannes Sikk, kes kõik piirdusid poolfinaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles