Kindluse leidnud Frank Liivak jätkab küpsemist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Liivak Madridi äärelinnas Alcobendase klubi staadionil.
Frank Liivak Madridi äärelinnas Alcobendase klubi staadionil. Foto: Mariel Gregor

JALGPALL. Talvel Hispaania tugevuselt neljandas liigas mängiva Alcobendas Spordi meeskonnaga liitunud 19-aastane Frank Liivak tegi suvel oma tulevikuplaanid veidi ümber. Kui esialgu tahtis noor ründaja uut hooaega alustada üks liigatase kõrgemal, siis nüüd otsustati, et kuni jaanuarini jätkab Liivak senise klubi juures.

«Arutasime ja kaalusime pikalt mitut võimalust. Segunda B (tugevuselt kolmas liiga) klubi, kuhu saaks minna, on senini olemas, kuid võtsime siiski vastu otsuse, et küpsen veel siin kuni jaanuarini,» rääkis Liivak.

Ründaja lahkus eelmise aasta lõpus omal soovil Itaalia suurklubi Napoli noortesüsteemist, kuna sealne jalgpall ei sobinud eestlase natuuriga. «Ei tundnud enam jalgpallist rõõmu, emotsioon kadus. Hästi taktiline, palju kaitsetööd ja vähe loomingulisust – see pole minu jaoks,» selgitas Liivak kevadel klubivahetuse tagamaid.

Alcobendases tunneb ta end hästi. Kevadel kulus Liivakul meeskonda sulandumiseks aega ning esitused olid ebastabiilsed, kuid nüüd on olukord muutunud. «Praegu olen saavutanud vormi ja kindluse, mis mul esimestel kuudel puudu oli. Töötan vaid selle nimel, et värava ees veel kindlamaks saada – näeme sellega kõvasti vaeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles