Halvatuks jäänud teivashüppaja: sain kohe pärast maandumist aru, mis juhtus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kira Grünberg.
Kira Grünberg. Foto: Facebook

Juuli lõpus treeningul õnnetult kukkunud ja halvatuks jäänud Austria naiste teivashüppe rekordiomanik Kira Grünberg ütles intervjuus Saksa väljaandele Bild am Sonntag, et tundis juba saatusliku hüppe ajal, et midagi võib valesti minna.

«See oli muidu tavaline päev. Võisin õnnelik olla, et olin taastumas hiljuti saadud väikesest vigastusest. Aga hüpet sooritades panin juba õhus olles tähele, et sellel on midagi viga. Pärast kukkumist sain kohe aru, mis oli juhtunud. Tundsin seda,» meenutas kaelalüli murdnud Grünberg.

21-aastane Grünberg lebab endiselt haiglas ega saa käsi ning alakeha liigutada. Ometi pole ta eluisu kadunud. «Tean, et olen praegu sisuliselt liikumisvõimetu, aga mu aju töötab ja ma ei anna alla. Küllap leian midagi muud, millega tegeleda,» sõnas ta lootusrikkalt.

Grünbergi mänedžeri Thomas Herzogi sõnul saab neiu taastusraviga alustada kolme-nelja nädala pärast, aga esialgu ei saa ta endisesse koju naasta, sest seal on ratastooliga raske liikuda. Seega otsivad Grünbergi vanemad uut korterit.

Grünbergi isiklikuks rekordiks oli 4.45, millega oli hoolimata noorusest Austria rekordiomanik. Juuli keskel Tallinnas peetud kuni 23-aastaste EMil saavutas ta tulemusega 4.25 neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles