Stabiilne Rossi sihib oma seitsmendat tiitlit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

Mootorrataste ringrajasõidu hooaja selgroog sai murtud üleeile, kui Ameerika Ühendriikides Indianapolise ringrajal peeti selle aasta kümnes etapp. Võitjaks tuli hispaanlane Marc Marquez Hondal, kelle edu kaasmaalase Jorge Lorenzo ees oli 0,6 sekundit. Kolmandana lõpetas sarja üldliider Valentino Rossi, kes kaotas võitjale peaaegu kuue sekundiga.

Oma seitsmendat meistritiitlit jahtiva Rossi edu sel hooajal peitub stabiilsuses. Itaallane on vaid korra alustanud parimalt stardikohalt, kuid on suutnud kõik etapid lõpetada poodiumil: ta on võitnud kolm etappi, olnud kahel korral teine ning viiel korral kolmas. Esimese kümne etapiga on Rossi kogunud võimalikust 250 punktist 195.

Yamaha meeskonna kaksikjuhtimise tagab eelmisel aastal kolmandana lõpetanud Jorge Lorenzo. Hispaanlane ei suutnud hooaja kolmel esimesel etapil ennast poodiumile sõita ning jääb neljast järjestikusest etapivõidust hoolimata Rossist maha üheksa punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles