Võimsas hoos olev Martin Rump tegi Hiinas sõiduvõitudega kübaratriki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Formula Masters China

Vormelisõitja Martin Rump tegi Formula Masters China sarjas Kuala Lumpuri etapil puhta töö, võites veenvalt kõik kolm kavas olnud sõitu ning jätkates sarja üldliidrina.

Möödunud nädalavahetusel võõrustasid Formula Masters China vormelisarja Malaisia Kuala Lumpuri tänavad. Selleks puhuks esmakordselt kesklinna ehitatud ringrada oli kõike muud kui lihtne. Kitsad kiired ja metsikult raputavad kurvid pakkusid pilootidele tõsist väljakutset ning pealtvaatajatele huvipakkuvaid intsidente. Kõige ohtlikum oligi Beerhausi kurv, mida võeti täiskiirusel ning kohati oli seejuures vormelauto täielikult õhus.

Martin Rump: «Pärast kübaratrikki Penbays olime Kuala Lumpuri jõudes enesekindlad, aga samas ei osanud värskelt valminud linnarajal täpselt midagi eeldada. Kuala Lumpur on mulle esimene tänavarada – ilusate vaatamisväärsuste ja paljude pealtvaatajate keskel on täiesti imeline sõita. Keeruline oli väga piiratud ajaga saada jagu kitsastest, hüplikest ja ülimalt tehnilistest kurvidest, samas kohanesin kiiresti ja edasine oli juba puhas nauding.»

Rump võitis esimese kvalifikatsiooni napi 0,01 sekundiga ning teise juba veenva 0,9 sekundiga, mis tagasid talle vastavalt esimese stardiruudu esimeseks ja kolmandaks võidusõiduks. Esimese võistluse kiireim ring andis aga esimese stardiruudu teiseks võistlussõiduks. Rump võitis kõik kolm võistlussõitu, juhtides neid stardist finišilipuni ja kasvatades sellega Formula Masters sarjas liidripositsioonil jätkates oma edu 54 punktini.

«Nädalavahetus läks väga hästi, minu team KCMG näitas tipptaset ja koostöö oli paigas. Pärast niivõrd nõudlikul tänavarajal võistlemist olen sõitjana ühe väärtusliku kogemuse võrra rikkam,» sõnas Rump.

Järgmine etapp sõidetakse Hiinas Zhuhai ringrajal 18.-20. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles