Soome jalgpallikoondis on lähedal nimeka peatreeneri saamisele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bob Bradley.
Bob Bradley. Foto: SCANPIX

Soome jalgpallikoondis, mis on pärast Mixu Paatelaineni ametist taandumist olnud peatreenerita, on põhjanaabrite ajakirjanduse väitel saamas endale nimekat juhendajat.

MTV3 andmetel on üks soosikuid Soome rahvusmeeskonna peatreeneri kohale 57-aastane ameeriklane Bob Bradley, kes on varem juhendanud nii USA kui ka Egiptuse koondist. Alates 2011. aasta märtsist Soome koondise peatreeneri kohal olnud Paatelainen vallandati tänavu juuni keskel pärast neljamängulist kaotusteseeriat, kuhu mahtus ka allajäämine Eestile.

Soome on käimasolevas EM-valiksarjas kogunud kuuest mängust vaid neli punkti ning hoiab F-grupis eelviimast viiendat kohta, jäädes tahapoole isegi Fääri saartest. Paatelainenile maksis töökoha allajäämine Ungarile, mis kustutas tõenäoliselt lõplikult soomlaste lootused finaalturniirile jõuda.

Bradley juhendas USA koondist aastatel 2006-2011, tüürides noorenduskuuri läbinud meeskonna 2010. aasta MMil Inglismaa, Sloveenia ja Alžeeria ees alagrupi võitjaks. 16 parema seas kaotati aga lisaajal Ghanale. Pärast kolme aasta pikkust töötamist Egiptuse koondise eesotsas asus Bradley juhendama Norra kõrgliigaklubi Stabæk. Mullune hooaeg lõpetati üheksandana, tänavu hoiab Stabæk aga 19 vooru järel teist kohta.

Lisaks Bradleyle on Soome koondise võimalikeks peatreeneriteks pakutud veel Michael Laudrupi, endist Norra koondise juhendajat Åge Hareidet, viie aasta eest Hollandi MM-finaali tüürinud Bert van Marwijki, Rootsi U-21 koondisega suvisel EMil kõiki üllatanud Håkan Ericsoni, Venemaa koondise tüüri juurest hiljuti lahti lastud Fabio Capellot, kogenud taanlast Morten Olsenit ning Soome enda legendi Jari Litmaneni. Soome jalgpalliliit peaks uue peatreeneri nime teatavaks tegema lähipäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles