Robert Harting tegi dopinguskandaali valguses karmi avalduse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting.
Robert Harting. Foto: SCANPIX

Hiljuti jõudsid ajakirjandusse väited, et kergejõustiku suurvõistlustel on tarvitatud erakordselt suurel hulgal keelatud aineid. Ekspertide sõnul on 2001. – 2012. aasta vahemikus peetud suurvõistlustel läinud ligi kolmandik kestvusaladel võidetud medalitest sportlastele, kelle testitulemused on olnud kahtlased.

Nüüd avaldasid mitmed Saksamaa tippkergejõustiklased kriitilise video, kus soovitakse Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult (IAAF) jõulisemat tegutsemist. Samas anti ka mõista, et IAAFi senine tegutsemine on olnud häbiväärne, kirjutab The Guardian.

Videos võtab sõna ka kettaheite olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Robert Harting, kes ei soovinud mullu kandideerida aasta parimaks kergejõustiklaseks, kuna samas nimekirjas oli ka karjäri jooksul kahel korral dopinguga põrunud Justin Gatlin.

«Kallis IAAF. Me ei saa teid enam usaldada,» teatas Harting videos.

Videos kritiseerivad sportlased IAAFi veelgi ning nende sõnul on rahvusvaheline alaliit nende spordiala mainet kahjustanud ning petnud nende usaldust. Lisaks on sportlaste sõnul eelistatud raha sportlastele. Lisaks osalesid videos veel vasaraheitja Kathrin Klaas, 800 m jooksja Robin Schembera, kettaheitja Julia Fischer.

«Hea on näha, et kergejõustiklased võtavad lõpuks sõna. Hea töö Robert (Harting). Olen teie üle uhke,» teatas seejärel Suurbritannia kaugushüppaja Greg Rutherford Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles