Klitškole hakatakse unistuste matšiks juba nõudmisi esitama

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder.
Deontay Wilder. Foto: SCANPIX

Profipoksis kõige raskemate meeste seas valitsev ukrainlane Vladimir Klitško tuleb taas ringi 24. oktoobril, kui ta kohtub tiitlimatšis briti Tyson Fury’ga. Samas räägitakse juba häälekalt ka tema võimalikust matšist ameeriklase Deontay Wilderiga.

Klitško valduses on praegu WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd, kuid Wilderi käes on WBC tiitel ja ka seda soovib ukrainlane saada enda valdusesse. Wilder leiab, et WBC meistrivöö on niivõrd väärtuslik, et tema võib hakata võimaliku matši osas nõudmisi esitama, kirjutab Sports World News.

Wilderi sõnul võib selline matš kõige varem aset leida 2016. aasta teises pooles. Seejuures peab see tema nõudmiste kohaselt toimuma USAs. «Selleks matšiks jääme USAsse. Minu jaoks oleks sobiv aeg järgmise aasta teises pooles. Minu eesmärgiks on kõik meistrivööd enda valdusesse saada,» teatas Wilder.

«Minu käes on kõige väärtuslikum meistrivöö. Olen tõeline meister, kuna just minu valduses on WBC meistrivöö. Kõik suured meistrid on olnud WBC meistrid. Minu käes on kõige ihaldusväärsem meistrivöö ja seega on meie positsioon hea. Olen raskekaalu maailmameister,» teatas ameeriklane.

Wilder saabki end tõenäoliselt kindlalt tunda, kuna Klitško on mitmel korral avaldanud, et WBC tiitli enda valdusesse saamine on tema unitus. Varasemalt oli WBC maailmameistriks tema vanem vend Vitali Klitško, kuid praeguseks on viimane siirdunud juba poliitikasse.

29-aastane Wilder on profina pidanud 34 matši ning need kõik ka võitnud. Seejuures 33 võitu on tulnud nokaudiga. 39-aastase Klitško arvel on 64 võitu ja 3 kaotust. 53 võitu on ukrainlane teeninud nokaudiga.

Vladimir Klitško (paremal) kohtub järgmisena briti Tyson Fury'ga. Foto:
Vladimir Klitško (paremal) kohtub järgmisena briti Tyson Fury'ga. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles