Chelsea täidab võimsalt Augsburgi hooaja eelarvet

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baba Rahman (esiplaanil).
Baba Rahman (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg on Briti meedia teatel nõustunud rahaks tegema vasakkaitsja Baba Rahmani. The Guardian teatab, et Londoni Chelsea ja Augsburg on üleminekus juba kokkuleppele jõudnud ning mängija on samuti jõudnud juba Londonisse.

Chelsea maksab 21-aastase Ghana koondislase eest kohe Augsburgile 20 miljonit eurot. Kui Baba peab Chelsea eest üle 100 kohtumise, siis peab Londoni klubi Saksamaa poole veel teele panema täiendavad 8,5 miljonit eurot ehk Augsburg võib tehingust teenida kokku 28,5 miljonit eurot. Seejuures osteti Baba eelmisel suvel vaid 2,75 miljoni euro eest Greuther Fürthist.

The Guardian kirjutab, et Augsburg lootis äärekaitsjat endale hoida, kuid mängija oli juba varasemalt Chelseaga lepingu isiklikes tingimustes kokkuleppele jõudnud. Nüüd andis järele ka Augsburg. Praeguseks on mängija ja tema agent juba Londonis ja nädala lõpus on kavas ka meditsiiniline ülevaatus.

Augsburgi jaoks on Baba müük aga tõsine täiendus eelarvele. Saksamaa meedia teatel kulutas Augsburg eelmisel hooajal mängijate palkadeks umbes 19 miljonit eurot ja kogu klubi hooaja tulud olid kokku 47 miljonit eurot. Viimane number oli Bundesligas tagant poolt teine näitaja.

Seega jäi Baba viimaseks kohtumiseks Augsburgi särgis eelmisel nädalal peetud karikamäng Elversbergi vastu. Pärast matši lehvitas Baba juba ka meeskonna fännidele hüvastijätuks. Augsburgil on juba ka asendaja Baba jaoks olemas, kui Karlsruhe ridadest hangiti endale Philipp Max.

«Tahaksin kõikide seniste hoolealustega koostööd jätkata. Kui palgata tugevuselt teisest liigast mängija ja 12 kuud hiljem on ta Chelsea huviorbiidis, siis see teeb aga meie treeneritele vaid au,» teatas Augsburgi peatreener Markus Weinzierl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles