Rios võistelnud Eesti sõudjate treener: asja mõistusega võttes laabub kõik

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio OMi sõudekanal.
Rio OMi sõudekanal. Foto: SCANPIX

Tulevases Rio de Janeiro olümpiamängude sõudmispaigas toimusid hiljuti juunioride maailmameistrivõistlused, mille järel haigestus koguni 13 USA sõudjat. Rios oli stardis ka Eesti kahepaat Johann Poolak ja Marko Laius, kes saavutasid kokkuvõttes seitsmenda koha. Koos sportlastega Rios käinud treeneri Ulvi Lutškini sõnul midagi hullu võistluspaigaga lahti ei ole.

«Tegemist oli proovivõistlusega tuleva aasta olümpiamängude tarbeks ja seega oli korraldusliku poole pealt kõik suurepärane. Ka turvalisuse poole pealt oli kõik tipptasemel, lisaks oli suurt rõhku pandud hügieeninõuete täitmisele,» rääkis Lutoškin Postimehele. «Võistluspaik iseenesest on alles poolvalmis. Kanal ei ole suur. Teine tribüün ei olnud veel valmis ja näiteks ei töödanud veel ka stardipoid,» lisas ta.  

Midagi halba ei olnud Lutoškinil öelda ka kanalis oleva vee kohta. «Surnud kalu me ei näinud. Järv ei haisenud. Ise käisime Copacabanal ujumas ning midagi ei juhtunud,» kirjeldas ta. «Loomulikult hoiatati, et tavalist vett ei tasu juua ning pudelivett oli seetõttu igal pool lademetes. Kui järvest ise suurtes kogustes vett sisse ei ahmi ning võtad asja mõistusega, siis laabub kõik.»

Eestlasest treeneri sõnul võisid mõningate teiste riikide koondislaste haigestumisjuhtumid olla seotud ka mõne muu põhjusega. «Kuna seal oli hästi palav ja tegemist oli noorte sportlastega, siis võisid probleemid tekkida ka liigsest vee joomisest või õhukonditsioneeriga liialdamisest,» arvas Lutoškin. «Puutusime palju kokku ühe Saksamaa kahepaadiga ja üks nende sõudja oli kolmandal päeval haige, kuid finaaliks oli ta terve ning võideti hõbemedal.»

Lisaks korralduslikule poolele jäi Lutoškin väga rahule ka enda hoolealuste seitsmenda kohaga. «Jäime kõik väga rahule. Treenerina ütleksin, et seitsmes koht oli meie jaoks maksimum,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles