Süüdistustest väsinud Ott Kiivikas läks vabatahtlikult dopingukontrolli

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel peetud Eesti kulturismi meistrivõistlustel absoluutkaalus 12. järjestikuse meistritiitli võitnud Ott Kiivikasel sai villand vastaste pidevatest süüdistustest dopingu kasutamises ja ta  suundus kontrolli.


Kõik sai alguse sellest, kui Aleksandr Aleksejev loosi tahtel võistluse eel dopingukontrolli kutsuti. Mees sellega ei nõustunud ning tema asemel läks proovi andma Kiivikas, keda sapised konkurendid on ammuilma keelatud ainete tarvitamises süüdistanud.

«Aleksejevi keeldumine polnud üllatus, ta on seda ka varem teinud,» märkis Kiivikas, kes otsustas negatiivsete juttude levimisel ise kontrolli minna. «Teatud inimesed ju ainult süüdistavad.»

Kuna Aleksejev ei keeldunud kontrollist esimest korda, võib teda oodata eluaegne võistluskeeld. Asja menetleb ja lõpuks võtab otsuse vastu Eesti Antidopingu Agentuur.

Kulturismiportaalis Bonsuna.com aga levivad süüdistused võistluse korraldajate aadressil. Nimelt olevat kahtlane, et dopingukontroll viidi läbi enne võistlust, lisaks polnud portaali foorumites kommenteerijad rahul kohtunike tegevusega. Nädalavahetusel juba 12. korda järjest meeste kulturismi absoluutkaalu meistriks kroonitud Kiivikas soovitab neid avaldusi mitte liiga tõsiselt võtta.

«Nad räägivad paljude sportlaste kohta seda, mida terve mõistus ei tohiks lubada. Ilmselt tahavad nad endale lihtsalt tähelepanu tõmmata, seega ei maksa nende juttu liiga tõsiselt võtta,» märkis Kiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles