Vanade proovide uurimine tõi ilmsiks uued patused

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Kotova
Tatjana Kotova Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et uuris 2005. aastal Helsingis ja 2007. aastal Osakas toimunud maailmameistrivõistlustel võetud dopinguproove. 28 sportlase proovist avastati keelatud aineid.

Juba 2012. aastal kontrollis IAAF Helsingis antud proove uuesti ning selle tulemusel sai karistada kuus sportlast. Need olid Helsingis kaugushüppes hõbemedali võitnud ja sellest positiivse proovi tõttu ilma jäänud Tatjana Kotova, kuulitõuke kulla kaotanud valgevenelanna Nadzeja Ostaptšuk ja vasaraheite MM-tiitlist ilma jäänud venelanna Olga Kuzenkova. Meeste seas diskvalifitseeriti uue kontrolli tulemusena vasaraheites kulla ja hõbeda saanud valgevenelased Ivan Tsihhan ja Vadim Devjatovski ning nende kaasmaalane, kuulitõukes kuuendana lõpetanud Andrei Mihnevitš.

Tänavu aprillis asus IAAF aga uuesti Helsingis ja Osakas antud proove uurima ning avastas taas hulgaliselt kahtlaseid leide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles