FIFAt asub reformima endine ROKi tippametnik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Carrard.
Francois Carrard. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) teatas, et skandaalidest räsitud organisatsiooni hakkab õigele teele juhtima endine Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) tippametnik François Carrard.

77-aastane šveitslane Carrard, kes on ametilt jurist, asub juhatama 12-liikmelist ametnike rühma. Sinna kuulujad valitakse kuuest maailmajaost ning rühma liikmete seas on ka Kuveidi šeik Ahmad al-Fahad al-Sabah, kes nimetati hiljuti FIFA täitevkomitee liikmeks. Kaks liiget saavad nimetada ka MMide suursponsorid.

Carrard töötas ROKi peadirektorina 14 aastat ja lahkus sellest ametist 2003. aastal. Tema ametiaja sisse jäi ka näiteks 2002. aasta taliolümpiamängude linna Salt Lake City valimisprotsessi ümber puhkenud skandaal, mille tulemusena viskas ROK altkäemaksude võtmise eest oma ridadest välja kümme ametnikku ning veel kümme sai karistada.

Juunis ootamatult oma tagasiastumisest teatanud FIFA president Sepp Blatter lubas ühtlasi, et skandaalide keskmesse sattunud alaliidu juhtimine vaadatakse põhjalikult üle. Muuhulgas on plaanis muuta nii FIFA presidendi kui ka täitevkomitee ametiaega puudutavaid punkte, avaldada tippametnike palgad ning sõeluda põhjalikumalt läbi kõrgetesse ametitesse esitatavate kandidaatide tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles