Grethe Aikevitsius lõpetas Sopoti kolmevõistluse teisel kohal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grethe Aikevitsius hobusega Hultajka.
Grethe Aikevitsius hobusega Hultajka. Foto: Külli Tedre

Möödunud nädalavahetusel osales mitu meie kolmevõistlejat Poola kuurortlinnas Sopotis peetud rahvusvahelisel ratsutamisvõistlusel, mille raames peetud rahvuslikus võistlusklassis saavutas Grethe Aikevitsius hobusega Hultajka kõrge teise koha. Korralikke tulemusi näitasid teisedki.

Aikevitsius asus tasemel Keskmine 100 teisele kohale juba pärast koolisõitu, mille lõpetasid 38.2 miinuspunktiga. Kahel järgneval alal liiguti võitnud poolaka Kamil Rajnertiga samas tempos, kui lõpetati takistussõit nelja karistuspunktiga ning läbiti kross vigadeta. Kokkuvõttes korralik teine koht 43 võistluspaari hulgast.

Tänaseks on sportlased koju tagasi jõudnud ja Aikevitsius on võistlusest siiani vaimustuses. «Sopot oli minu jaoks esimene võistluskogemus välismaal. Olen korra Soomes Ypäjal Finnderbyl käinud, kuid abilisena, mitte võistlejana. Sopotist saadud kogemus tõstis mu motivatsiooni meeletult ja ma ei jõua ära oodata, millal jälle treeningutega alustada saan,» ütles ta.

Ka teised Eesti sportlased tegid võistluste ajal valitsenud kõrgest kuumusest hoolimata korralikke sõite. Dagmar Ainsoo osales Sopotis rahvusliku võistluse Keskmine 105 tasemel kahe hobusega. 28 võistluspaari hulgas saavutas ta Cendoria S-l kuuenda ja Orinthial üheksanda koha vastavalt 58.8 ja 63.4 miinuspunktiga. Orinthiale oli selle taseme võistlus samuti esmakordne, takistussõidust kogus võistluspaar siiski 12 miinuspunkti.

CIC1* tasemel osales Kätlin Hundimägi hobusel Trevor, nende tulemuseks jäi lõpp-protokollis 59.8 miinuspunktiga 20. koht 33 võistluspaari seas. Hundimägi sõitis muide oma elu esimese 1* krossi ja seda puhtalt. Paraku lisandusid neilegi takistussõidust 12 miinuspunkti.

Vilvi Laanet ja Karl Robert Valk osalesid rahvusvahelisel CIC2* tasemel, kus Laanet kogus hobusega Well Timed kokku 91.5 ja Valk hobusega Dubai 103.1 miinuspunkti. 17 paari hulgas saavutati vastavalt 12. ja 14. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles