Eesti U16 korvpallikoondis kohtub EMi vahegrupis Gruusiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 korvpallikoondis mullu suvel mängimas, samad noormehed kuuluvad järgmisel aastal U18 koondisesse.
U16 korvpallikoondis mullu suvel mängimas, samad noormehed kuuluvad järgmisel aastal U18 koondisesse. Foto: basket.ee

Täna kell 13.45 lähevad U16 B-divisjoni EMil Sofias vahegrupi avakohtumises vastamisi Eesti ja Gruusia.

Pärast alagrupiturniiri moodustati kaks neljaliikmelist vahegruppi. E-vahegrupis on võit kaasas Sloveenial ja Poolal, võiduta on seal Slovakkia ja Holland. F-vahegrupis on ühe mängu suutnud võita Eesti ja Belgia, võiduta senimaani Gruusia ja Rootsi.

Alagrupis kaotas Gruusia vaid ühe kohtumise, Belgiale 46:60. Teise koha alagrupis kindlustas Gruusia 55:51 võiduga Ungari üle. Meeskond on Eestiga sarnaselt võrdse koosseisuga, kuid ometi paistab teiste seast eredalt silma 2.10 pikk tsenter Goga Bitadze, kes tõi alagrupis keskmiselt 15,2 punkti ja võttis 9,4 lauapalli mängus.

Gruusia suurimaks trumbiks saab senise põhjal pidada lauavõitlust - neil on kirjas 50, eestlastel keskmiselt 47 lauapalli mängus. Korvisööte on  Eestil mängus keskmiselt 19,6, Gruusial 16,8. Samuti on Eesti visanud Gruusiast keskmiselt mängus rohkem punkte – meil 88, Gruusial 69. Kahepunktivisete protsent on Eestil 53 protsenti Gruusia 49 protsenti vastu (seniste mängude põhjal paremuselt esimene ja teine näitaja). Kolmepunktivisetes juhib samuti Eesti meeskonda, kes on seni tabanud teele saadetud visetest 37 protsenti Gruusia 26 protsendi vastu.

Eesti ühtlasest koosseisust, kellest neli mängijat teatavasti viimase alagrupimängu vahele jätsid, olid kolm alagrupiturniiri resultatiivsemat: Märt Rosenthal, kes viskas 11,2 punkti keskmiselt mängus, Robin Kivi keskmine on 10,6 punkti mängus ning Henri Sten Vainola on suutnud tuua meeskonnale 10,2 punkti keskmiselt mängus..

Eesti grupis mängivad Belgia ja Rootsi kell 16, teises grupis Sloveenia-Slovakkia kell 18.15 ja Poola-Holland kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles