Froome: kergejõustik peaks jalgrattaspordist eeskuju võtma

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: SCANPIX

Kahekordne Tour de France´i võitja Chris Froome sõnas BBC vahendusel, et kergejõustik peaks jalgrattaspordist eeskuju võtma ja panustama rohkem raha dopinguvastasele võitlusele. 

Jalgrattaspordi probleemid dopinguga on hästi dokumenteeritud ning ala mustemad päevad on jäänud minevikku, vahendab BBC. Suur dopinguskandaal kergejõustikus on varjutamas aga augustis peetavaid maailmameistrivõistlusi.

Froome´i sõnul kulutab Rahvusvaheline Rattaspordiliit (UCI) aastas neli korda rohkem raha dopingutestidele, kui seda teeb Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF). Nimelt kulub UCI´l aastas dopinguvastasele võitlusele ligi 8 miljonit eurot, aga IAAFil keskmiselt 2 miljonit.

«Dopinguvastasesse võitlusesse tuleb investeerida oluliselt suuremaid summasid,» ütles Froome. «See oleks juba suur samm õiges suunas.»

«Võrreldes mustade aegadega, kui jalgrattasport oli väga räpane, on palju muutunud,» ütles Froome. 30-aastase ratturi sõnul on UCI teinud suure arengu ning ööpäevaringne testimine on osutunud efektiivseks.

Froom sõnas, et pühapäeva öösel kell kolm külastasid dopingukütid tema Monacos asuvat korterit, kuid puhta spordi nimel ei ole see talle mingiks probleemiks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles