Rait Rikberg: Final Fourile jõudmine on kõva sõna ja usun, et selle medali me võtame ära

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg.
Rait Rikberg. Foto: Mailiis Ollino

Eesti võrkpallikoondise libero Rait Rikberg on koondise üks kogenumaid mängijaid, kes saab täna ja homme Euroopa liiga finaalturniiril medalit püüda.

Rikbergi sõnul on see üsna erakordne, et rahvusmeeskond mingit värvi medalile saab mängida. «Kunagi sain noorena tudengite EMil rannavõrkpallis neljanda koha, aga saalis ei ole küll medalile mängimise kogemust ja koondisega pole ühtegi medalit ju saanud,» meenutab ta.

«Võib-olla Euroopa liiga natuke tekitab selle tunde, et see on justkui eelmäng EM-finaalturniirile, aga kui hakata mõtlema, kui paljudel eesti pallimängijatel on üldse olnud võimalus koondisega poolfinaale ja medalimänge mängida?» arutleb võrkpallur. «Need siin on siiski tipu lähedased meeskonnad, kes meile on parajalt rasked vastased. Tegelikult on see suur asi ja kõva saavutus. Sa pead ikka pika turniiri mängima ja finaalturniirile jõudma ning selle võitja pääseb ju Maailma liigasse, kus on veel kõvem värk.»

Makedoonia ja Eesti poolfinaal algab täna Eesti aja järgi kell 21:00. sellele mõeldes tõdeb Rikberg, et palju oleneb sellest, kuidas suudetakse raskesse seisu jäädes sellest välja tulla. Mäletatavasti on just selliseid olukordi olnud nii otsustavates EM-valikmängudes Rootsiga kui ka mitmes Euroopa liiga alagrupimängus. «Seal oleme päris palju seda harjutada saanud ja mitmel korral olulistel hetkedel suutnud mängu enda kasuks keerata. Seega kogemus on olemas, loodan, et suudame pea külm hoida ja mõelda ainult järgmisele punktile. Vanadesse hetkedesse ei tohi kinni jääda, usun, et nii toimides saame Makedooniaga hakkama küll,» ütleb ta. «Sellised tiimid, kus on kaks staari, on meile sobinud, nii oli ka näiteks Rootsil ja on ka Makdeoonial. Ma usun, et selle medali me võtame ära. Finaalis mängime ilmselt Sloveeniaga ja tuleb kõva mäng.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles