Kulturist Ott Kiivikas kehastus kangelaseks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Liis Treimann

Tihtipeale eestlased ei märka hädasolijaid, kuid kulturist Ott Kiivikas näitas eile pärastlõunal kõigile kaaskodanikele eeskuju, kui tõttas appi liiklusõnnetusse sattunud naisterahvale.

Eile kella poole kolme ajal päeval tuli Piret Kalmus töölt ning tahtis Loo teelt suunduda Peterburi maanteele. Kuigi Kalmusel oli teeremondi tõttu rajatud ringteel eesõigus, sõitis tema autole külje pealt sisse suur veoauto. Pauk oli nii suur, et Kalmuse auto sai tugevalt kannatada ja lendas vastassuuna teepervele.

«Ring oli tühi, kuid silmanurgast nägin, et Peterburi maanteelt tuleb veoauto. Paraku rekka hoogu ei vähendanud ja sõitis mulle täiskiirusel tagumisest uksest sisse. Viimasel hetkel suutsin kiirendada ja õnneks ei tulnud veoauto minu autouksest sisse. Võib-olla see päästis mu elu,» kirjeldas juhtunut Kalmus, kellel on avariist siiani sinikad.

Juhtunust šokis Kalmus jäi autosse lebama. Välja ta ei pääsenud, kuna juhiuks oli kinni kiilunud. Järsku avanes kõrvalistuja uks ja kostis rahustav murelik hääl: «Kas kõik on korras?»

Küsijaks osutus Eesti parim kulturist Ott Kiivikas, kes Kalmuse välja aitas.

«Kiivikas oli tõeliselt abivalmis. Kutsus politsei ja andis seletusi. Ta oli minu esimene ja tähtsaim abimees,» märkis Kalmus, kes hankis täna Eesti esikulturisti telefoninumbri, et teda tagantjärele tänada. «Oleks Eestis rohkem selliseid hoolitsevaid ja abivalmis noori mehi, oleks võib-olla meie riik ka paremal järjel.»

Kiivikas ise jäi juhtunut meenutades tagasihoidlikuks. Tema sõnul on iga eestlase kohus kaaskodanikke aidata.

«Nätakas oli nii tugev, et auto lihtsalt lendas teelt minema. Selliseid õnnetusi näeb tavaliselt ainult televiisori vahendusel. Jooksin auto juurde tegin ukse lahti ja nägin, et inimene oli tugevalt šokis. Kutsusin politsei ja andsin seletusi,» kirjeldas Kiivikas, kellele meenus hiljem, et abivajajaks oli tema endine õpetaja. «Iga inimene, kes sellist asja näeb, peaks samamoodi talitama.»

Kalmus tahtis tähelepanu juhtida õnnetuspaiga juures valitsevale liiklusolukorrale. Nimelt arvab suur osa Peterburi maanteelt tulijatest, et nendel on eesõigus. Tegelikult see nii pole.

«80 protsenti liiklejaist arvab, et eesõigus on Peterburi maanteel liiklejail, kuid tegelikult on väljas sildid, mis näitavad, et õigus on ringteel olijal,» märkis Kalmus, kelle sõnul ületavad paljud autojuhid kirjeldatavas teeristis ka kiirust. «Seal on tegelikult 30 märgid, kuid paljud ei pea neist kinni.»

Lisaks Kiivikale kiitis Kalmus aga ka kiirabi ja Eesti politseid.

«Kiirabi oli kohal juba selleks ajaks, kui mina autost välja sain. Nad tegutsesid kannatlikult, viisakalt, operatiivselt ja äärmisel professionaalselt. Ka politsei toimetas väga rahulikult ja mõistvalt,» kiitis Kalmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles