Final Fouri toimumispaik: trööstitu Poola linn, mis elab võrkpallile

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wałbrzych.
Wałbrzych. Foto: Wikipedia.org

Võrkpalli Euroopa liiga Final Four turniir peetakse täna ja homme Poola linnas Wałbrzychis. Tänastes poolfinaalides kohtuvad Poola ja Sloveenia (kell 18) ning Eesti ja Makedoonia (kell 21).

Umbes 100 000 elanikuga Wałbrzych näeb üsna trööstitu välja, infrastruktuur on kehvapoolne, majad lagunevad. Eesti meeskonda kohapeal aitava giidi Anna Gumowska sõnul on linnal käsil majanduslikult keerulised ajad, sest mitmed suured tehased on kinni pandud ja kohalikud peavad töö leidmiseks mujale minema. «Aga hetkel püütakse siin rohkem turismile panustada, taastatakse ühte vana kaevandust ning luuakse muid atraktsioone,» rääkis ta. 

Umbes 3000 pealtvaatajat mahutav Wałbrzychi spordihoone on samas väga korralik ja modernne, selle küljes on lisaks spordihallile suur veekeskus. Gumowska sõnul kasutab mänguhalli klubihooajal kohalik võrkpalli esiliigameeskond. «Nad võitsid lõppenud hooajal liiga ära. Võrkpall on siin spordiala number üks,» sõnab ta.

Klubihooajal Poola kõrgliigameeskonda Lubini Cuprumit juhendav Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu on samuti kohaliku klubi olukorraga tuttav. «Ka siinsel klubil on majanduslikult rasked ajad. Esiliiga nad võitsid, aga kõrgemas seltskonnas osalemiseks ei jätkuks neil finantse,» ütleb ta. Cretu hakkab ka uuel hooajal üht Wałbrzychi noort mängumeest juhendama. «Panin talle juba varem silma peale ja tõin ta juba hooaja lõpus Lubini,» sõnas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles