Koondise füsioterapeut vollemeeste lõõpi ei karda: üks pilk ja tõmmatakse kahte lehte laiali

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kalbus Martti Juhkamit abistamas.
Siret Kalbus Martti Juhkamit abistamas. Foto: Tarvi Pürn/volley.ee

VÕRKPALL. Kui koos on suur kamp spordimehi, võib kindel olla, et vaikseid hetki on selles seltskonnas vähe ja käib pidev lõõpimine kõige ja kõigi üle. Sellega pidi arvestama ka võrkpallikoondise nooruke füsioterapeut Siret Kalbus, kes sellest kevadest vollemeeste liigeste ja lihaste eest hoolt kannab.

Kalbus on vaid 23-aastane, ent on juba jõudnud töötada ka Eesti jalgpallikoondislastega ja laskesuusakoondislastega. «Kui selle võimaluse sain, siis ma ei kahelnud, et end proovile panna,» ütleb Kalbus, keda mängijad hellitavalt Sirtsuks kutsuvad.

«Kui näiteks jalgpallikoondiste juures on meditsiinipersonalis kaks-kolm inimest, siis siin pean ma üksi hakkama saama, see oli algul veidi hirmutav küll,» meenutab ta. «Ent samas võtab Mirko (koondise üldfüüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini – M. G.) siin osa koormust minult ära, muidu oleks väga raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles