Flora alistas Pärnu Linnameeskonna 5:1

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jätkatakse 23. vooruga, FC Flora alistas võõrsil Pärnu Linnameeskonna 5:1. 14. minutil läks Pärnu meeskond küll Taavi Lauritsa väravast juhtima, kuid oma väravat ei suudetud kaua tühjana hoida. Flora poolelt olid täpsed Markus Jürgenson, Joseph Saliste, Rauno Sappinen ning kahel korral sai jala valgeks ka Albert Prosa. 

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – FC Flora

Reedel 14. augustil kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Tänavu korduvalt tabelis ka liidrikohal olnud Flora on saanud neljast viimasest mängust vaid ühe võidu, alistades eelviimases voorus võõrsil Sillamäe Kalevi. Enne seda viigistati aga Levadia ja Infonetiga ning šokk saabus eelmises voorus, kus kaotati tänavu juba teist korda kodus Narva Transile.

«Esimene mäng, kus me kaotasime kaitses distsipliini ja mäng ei toiminud. Olime positsioonidest väljas ja lasime neil lihtsalt teha kontrarünnakuid – arvan, et see on põhiasi, miks me seda mängu ei võitnud,» sõnas Flora peatreener Norbert Hurt pärast 2:3 kaotust. «Eksimused tulid palliga olles valesöötude pealt, aga peadki siis olema nii organiseeritud, et sul on üleminekud kaitsesse paigas.»

Liigatabelis jääb Flora nüüd liidrist Nõmme Kaljust maha juba kuue ja teisel kohal olevast Tallinna Levadiast nelja punktiga, seetõttu ei saa nad Pärnu vastu endale libastumist lubada. Flora eelmine käik suvepealinna lõppes küll võiduga, ent lihtsalt see ei tulnud – maikuu lõpus peetud kohtumises jäädi teise poolaja alguses Robert Kirsi värava järel kaotusseisu. Florakatele päästsid kolm võidupunkti viis edukat minutit teise poolaja keskel, kui esmalt realiseeris Markus Jürgenson penalti ning seejärel lõi sama mees lõppseisuks 2:1.

Flora tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes raskelt tulnud 2:1 võiduga. FOTO:
Flora tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes raskelt tulnud 2:1 võiduga. FOTO: Foto: Mailiis Ollino

Pärnu sai värava kirja ka meeskondade esimeses omavahelises mängus aprilli keskel, kui Flora võitis kodus 3:1. Tolles kohtumises lõid Flora väravad Mihkel Ainsalu, Rauno Sappinen ja Andre Frolov, Pärnu poolelt vastas Henri Hanson. Pärnakad on liigatabelis 12 kogutud punktiga viimasel kümnendal kohal, üks neist punktidest saadi aga kätte eelmisel nädalal, kui võõrsil mängiti 1:1 viiki Infonetiga.

Pärnu viigivärava lõi tolles kohtumises Taavi Laurits, kes on viimase nelja kohtumisega kirja saanud neli tabamust. Pärnu on viimasest viiest kohtumisest suutnud välja võidelda kolm viigipunkti ning väga lähedal oldi ka neljandale, kui Nõmme Kalju vastu mängides jõuti eelviimases voorus 3:3 viigini 0:3 kaotusseisust. Samas võib Pärnu mäng kehval päeval ka täielikult laguneda, kui vaadata hiljutist 0:5 kaotust Levadiale.

Florat tabas nädala keskel veel üks tagasilöök, kui poolte kokkuleppel lõpetati koostöö ründaja Irakli Loguaga. Florast lahkumise põhjuseks perekondlikud asjaolud toonud 24-aastane Logua kuulus Florasse alates 2013. aastast, käimasoleval hooajal jõudis ta väljakul käia 19 liigamängus ning lüüa kolm väravat ja anda meeskonna parimana viis väravasöötu. Kokku jäi Logua arvele kahe ja poole Floras veedetud aastaga 21 liigaväravat.

Tema lahkumine tähendab aga, et Flora esindusmeeskonna ridadesse kuulub hetkeseisuga vaid kolm puhast ründajat – hiljuti pikast põlvetraumast tervenenud Albert Prosa, praegu põlvevigastusega platsi kõrval olev Rauno Alliku ning poole hooaja pealt klubisse saabunud Joonas Tamm, kes pole seni veel suutnud üheski liigakohtumises Flora eest jalga valgeks saada. Ääreründajatest on Hurdal siiski kasutada veel ka 21-aastane Maksim Gussev ja temast aasta noorem Joseph Saliste.

Mängust Pärnuga oleks Logua pidanud seejuures niikuinii kollaste kaartide tõttu eemale jääma. Rohkem puudujaid Floral aga pole, samuti ei pea kaartide tõttu keegi mängu veel vahele jätma Pärnul, kellel on küll tervelt kuus põhimeest selles arvestuses «ohutsoonis» ehk mängukeelust ühe kollase kaardi kaugusel. Peatreener Marko Lelov saab taas kasutada ka eelmises kohtumises platsi kõrvale jäänud poolkaitsjat Envar Lauterit, endiselt on aga ebaselge Martin Vungi seis – suvel Pärnuga liitunud kogenud poolkaitsjat on viimastes voorudes vaevanud põlvevalu ning seetõttu ei ole Vunk ka saanud kolmes viimases mängus pärnakaid aidata.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Premium liiga viimasest viiest mängust oleme kaotanud kaks ning kolm mängu viigistanud. Need kolm viiki oleme teeninud just võõrsil. Ees on ootamas mäng kodus FC Floraga. Lisamotivatsiooniks selles mängus peab just olema koduseinte toetus ja tahe vastaseid võita.»

Pärnu poolkaitsja Chris Anderson: «Nagu eelmised mängud on näidanud, siis suudame tabeli tipus olevate meeskondadega võrdselt mänguda. Kui suudame kannatlikud olla ja oma mängu mängida, siis on võimalus ka Floralt punkte võtta.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meie järgmiseks vastaseks on Pärnu, kes mängib heade noormängijatega lahtist jalgpalli. See kohtumine saab olema võitluslik ja hea tempoga. Me oleme pidanud palju mänge, kuid saanud piisavalt taastuda, et olla Pärnuga mänguks valmis.»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Viimases mängus andis Pärnu meile kõva lahingu. Pärnus pole kunagi lihtne mängida ja me peame maksimaalselt keskenduma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles