Postimees Thbilisis: Alar Varrak koondise eesmärkidest, vormi ajastamisest ja ebatavalisest lennust

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak Thbilisis sealse Vabaduse väljaku taustal.
Alar Varrak Thbilisis sealse Vabaduse väljaku taustal. Foto: Mobillifoto: Ats Kuldkepp

Septembris peetavaks korvpalli EMiks valmistuv Eesti koondis alustab täna kontrollturniiri Gruusia pealinnas Thbilisis, kus esmalt kohtutakse täna Eesti aja järgi kell 17.00 võõrustajatega. Homme mängitakse Itaaliaga (19.30) ja pühapäeval Lätiga (17.00).

Koondise abitreener Alar Varrak rääkis tänase mängupäeva hommikul, mida tema ja peatreener Tiit Sokk mängijatelt nädalavahetusel ootavad. Skooridele otseselt tähelepanu veel ei pöörata, sest tegu on alles esimeste tõsiste kontrollkohtumistega. Augusti alguses Moskvas peetud matše Venemaaga nimetas Varrak pigem «kontrollmängude soojenduseks».

«Jõusaalis ja metsas on korralikult mütatud, nüüd otsime mängulist vormi. Kõige tähtsam, et mängijad oleks EMi alagrupi esimeseks kohtumiseks Tšehhiga tippvormis. Varem oleme kõige paremaid esitusi näidanud tsükli päris lõpus, aga algus on alati raske olnud. Viimased mängud on EMil Leedu ja Lätiga – siis ei pruugi järsku tekkinud heast vormist enam kasu olla,» ütles Varrak.

Juhendajaid ei ajaks paanikasse ka olukord, kus täna saadaks Gruusialt kindel kaotus. «Skoor skooriks, selle pärast pole vaja pabistada. Küll on kõvasti mõtteainet siis, kui avastame, mingis elemendis on koondisel karjuv puudus. Kui laseme endale 20 punkti puhtalt ühe elemendi pealt visata või kui nad võtavad meie rünnaku täitsa kinni, on palju hullem kui näiliselt suur kaotus. Teisest küljest võime mängida väga kehvasti, aga skoor võib isegi võrdne olla. Ega see meid kuigi rõõmsaks ju ei tee,» arutles Varrak.

Gruusia vastu pole eestlased skautingut teinud, aga lihtsamaks teeb mänguks valmistumise asjaolu, et Eesti on sisuliselt kõikide Gruusia pallurite vastu varem mänginud. Enne Itaalia matši minnakse aga juba videoruumi. «Väikese vaatamise teeme, aga hommikusel treeningul keskendume ikka enda vigadele, mitte Itaalia liikumistele,» lisas Varrak.

Samuti tuttava Läti vastu minnakse peale samuti üsna kergelt. «Ma ei usu, et kumbki meeskond läheb nui neljaks seda mängu võitma. Aga samas pole kokkuvõttes kummalgi midagi erilist varjata ka – EMil mängime nendega viimasena ja selleks ajaks peaks pilt juba nagunii selge olema,» selgitas Varrak.

Eestlased jõudsid kuuma Thbilisisse neljapäeva varahommikul ja üle elati Riia-Thbilisi öölend, mis pole siinsete korvpallurite jaoks Varraku sõnul kuigi tavaline. «Oleme Kalev/Cramoga igasuguseid huvitavaid reise teinud, aga päris öist lendu ei mäletagi. See ajab isegi treeneritel rütmi sassi, mis siis veel mängijatest rääkida. Mõned erandid on, aga enamus ei suuda ju lennukis või bussis magama jääda. Ja kui suudavad, pole see kvaliteetne uni. Aga viriseda pole midagi, lätlased tulid sama lennuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles