Talihärm läheb USAsse lund otsima ja haridust omandama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Tairo Lutter

Eesti laskesuusatamise koondise liige Johanna Talihärm otsustas teha julge käigu ning siirduda treenima ja õppima USAsse Montana Stateʼi ülikooli. Eestist lahkub ta juba täna. «Hoidsin plaani pikka aega vaid enda teada, kuid nüüd olen arutanud seda ka Eesti koondise treeneritega. Nad mõistavad selle sammu vajalikkust ja toetavad mu otsust,» rääkis ta.

Seni püüdis Talihärm ühendada sportimist õppimisega Tallinna Tehnikakõrgkoolis, kuid 22-aastase sportlase sõnul polnud Eesti tingimustes võimalik teha mõlemat võrdselt hästi. Ainult ühele asjale ei soovinud ta aga keskenduda ning seepärast valiski USAsse mineku.

Õppimisega kaasnevad rahamured aitab lahendada suusataja stipendium, treeningutel hakkab Talihärmi abistama kooli suusatreener ning oma tuge on lubanud ka kohalik laskesuusatamise klubi. «Lasketreeningute plaanid teeb koondise treener Asko Nuutinen, kindlasti jään kontakti ka koondises suusatamise eest vastutava Kalmer Trammiga,» sõnas ta.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles