Eesti nigel vorm tekitab küsimusi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Sanikidze (paremal) ei jäta Erik Keedusele mingit võimalust korvi viskamiseks.
Viktor Sanikidze (paremal) ei jäta Erik Keedusele mingit võimalust korvi viskamiseks. Foto: Gruusia korvpalliliit.

Eesti korvpallikoondis on kolm nädalat enne EM-finaalturniiri seisus, kus positiivseid märke peab tikutulega otsida. Thbilisis alanud kontrollturniiri avamängus jäädi Gruusiale alla koguni 55:90 ja klassivahe oli kogu aeg tuntav. Samas on koondise liikmed toonitanud, et tähtis pole praegu hirmkõva olla, parimaid esitusi tuleb näidata ikkagi septembris Riias.

Ometi tuleb täna Itaalia ja homme Lätiga näidata targemat, intelligentsemat ja täpsemat mängu. Mis siis, et need vastased pole Gruusiast kindlasti kehvemad. Puudujääke oli palju ja koondise peatreener Tiit Sokk tõi pärast matši neist peamised esile: ründelauad, tähelepanematus kaitses, halvad valesöödud.

Sealjuures polnud Gruusial tohutut kohustust Eesti maa alla lüüa. On ju nemadki alles tee alguses ja pealegi ei imbunud kuumast Thbilisi suveõhtust legendaarsesse spordipaleesse nii palju publikut, kui oli loodetud. 9000 inimest mahutavas saalis oli istekohtadest täidetud umbes kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles