Cretu: väsimuse taha ei jäänud midagi, soojendusel olime maailmameistrid

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
adfs
adfs Foto: Tarvi

Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu ütles pärast ebaõnnestunud kahte mängu Euroopa liiga finaalturniiril, et täna oli suurimaks probleemiks vastuvõtt.

«Võrreldes eilsega oli meeste suhtumine parem, nad püüdsid. Aga lihtsatest olukordadest ei saa me enam punkte nagu varem ja see mõjutab. Vahel ei tule asjad lihtsalt välja,» ütles ta.

Väsimust ei tahtnud juhendaja kehva esituse põhjusena välja tuua. «Ma pole mängijatelt kuulnud, et keegi oleks väsinud. Kui vaadata, kuidas nad sooja tegid, siis seal olime nagu maailmameistrid. Ei usu, et eile ega täna midagi väsimuse taha oleks jäänud.»

Cretu tõi välja, et suurimaks murekohaks kujunes vastuvõtt. Täna olid Eesti meeskonna protsendid servi vastuvõtul 48%, Poola sama näitaja oli 61%. «Vaadake statistikat, meie vastuvõtt on kehv. Vastuvõtul on juba suur vahe, kui see on 15% võrra kehvem kui vastastel. Sellest tulevad muud probleemid,» rääkis ta. «Kui korduvalt ebaõnnestud, siis see mõjutabki mängu tulemust.»

Cretu rääkis lisaks, et Euroopa meistrivõistlusteks valmistumist alustatakse nädala pärast. Lisaks 12 mehele, kes Poolas mängisid, kaasatakse EM-koondise libero Madis Pärtel ja temporündaja Timo Tammemaa. Poolas mängiti koosseisus:  sidemängijad Andres Toobal, Kert Toobal; temporündajad Andri Aganits, Ardo Kreek ja Henri Treial; nurgaründajad Martti Juhkami, Keith Pupart, Rauno Tamme ja Robert Täht; diagonaalründajad Renee Teppan, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles