Postimehe otsepilt: Narva Trans ja Sillamäe Kalev leppisid viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 23. vooru viimases kohtumises leppisid Narva Trans ja Sillamäe Kalev esimese koduväljakul 0:0 viiki.

Turniiritabelis hoiab Kalev 39 punktiga viiendat kohta, Trans on 29 silmaga nende järel kuues.

Tabeliseis: 1. FC Levadia 55 punkti, 2. Nõmme Kalju 54, 3. FC Flora 51, 4. FC Infonet 41, 5. Sillamäe Kalev 39, 6. Narva Trans 29, 7. Paide Linnameeskond 20, 8. Viljandi Tulevik 18, 9. Tartu Tammeka 15, 10. Pärnu Linnameeskond 12.  

NB! Kui videoakna avanemisega on probleeme, võib abi olla reklaamitõrje Adblock väljalülitamisest.

Enne mängu:

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Sillamäe Kalev

Laupäeval 15. augustil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Senise hooaja mõlemad Ida-Virumaa derbid on olnud haaravad ning midagi vähemat ei maksa oodata ka laupäevasest kohtumisest. Tänavu on mõlemas omavahelises mängus peale jäänud Sillamäe Kalev, kes alistas Narva Transi aprilli lõpus võõrsil tänu Jaroslav Kvassovi ja Aleksandr Dubõkini väravatele 2:1 ning mai keskel kodus Daniil Ratnikovi tabamusest 1:0.

Efektse väravaga avamängu kangelaseks kerkinud Dubõkin on aga tänaseks Sillamäe ridadest lahkunud, kandes alates suvest kihlveopettustes süüdistatuna pikka mängukeeldu. Samamoodi on muutustelaine üle käinud mõlema meeskonna treeneripingist ja koosseisust. Selgelt paremini on see mõjunud Transile, kes on tabelis kuuendal kohal. Sillamäe on neist rea võrra kõrgemal ja koguni kümne punkti kaugusel, ent kalevlaste viimase aja mänguvormi vaadates ei pruugi see edumaa sugugi veel turvaline olla.

Kindlasti tulevad laupäevasele mängule parema emotsiooni pealt Transi pallurid, kes alistasid viimati võõrsil 3:2 FC Flora. Sillamäe ongi seejuures ainus meeskond, kelle vastu narvakad pole sel hooajal veel ainsatki punkti teeninud. Ka ajalooliselt on Sillamäe omavahelistes kohtumistes peal, ehkki üsna napilt – pärast Sillamäe naasmist kõrgliigasse on Sillamäe võitnud meistriliigas 16 Ida-Virumaa derbit ja Trans 11, viigiliselt on lõppenud 3 mängu. Väravate vahe on Sillamäe kasuks 52:46. Viimati suutis Trans liigamängus Sillamäest jagu saada 2012. aasta oktoobris, kui võõrsil võideti 3:0. Sestpeale on aga kümnest liigakohtumisest vaid ühes Sillamäelt viigipunkt näpatud.

Transi tänavune hooaeg on kulgenud tõusude ja mõõnadega, ent mida aeg edasi, seda paremaks piirilinlaste mäng näib muutuvat. Juuli alguses ametisse asunud peatreeneri Adjam Kuzjajevi käe all on võidetud lisaks Florale ka Pärnu Linnameeskonda ja Tartu Tammekat, väga südilt hakati kodus vastu ka tiitlikaitsjale Levadiale ning vaid mäng Infonetiga läks piirilinlastel täielikult aia taha. Sillamäe on seevastu Deniss Ugarovi käe all teinud vähikäiku, mille seniseks tipuks oli eelmise vooru 1:2 kaotus Nõmme Kaljule. Sellega minetati sisuliselt ka võimalused medalimängus sõna sekka öelda, rääkimata kullaheitlusesse sekkumisest.

Transi kohtumine Floraga küttis hulgaliselt kirgi kohtunikutöö teemal, fakt on aga see, et piirilinna meeskonda ei saa laupäeval aidata ei Marek Kaljumäe ega ka Tanel Tamberg, kes mõlemad eemaldati Flora vastu platsilt. Vigastatud on ka Transi äärekaitsja Pavel Avdejev, samuti on kahtlane Maksim Lipini kaasategemine, sest eelmises kohtumises efektse avavärava löönud äärepoolkaitsja vigastas teisel poolajal põlve ning pidi väljakult lahkuma.

Sillamäel sunnitud põhjustel puudujaid ei ole, küll aga püüti nädala sees omapärasel moel tähelepanu karikamängus. Neljandasse liigasse kuuluv RJK Märjamaa alistati võõrsil oodatult probleemideta 6:1, kuid teisel poolajal jäeti end vabatahtlikult vähemusse, et esmalt Aleksei Tšerkassovile ja seejärel ka Aleksandr Ivanjušinile puhkust anda.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Olukord enne mängu on üsna raske. Meil on väga palju diskvalifitseeritud ning vigastatud mängijaid, seetõttu ei ole koosseis siiamaani kinnitatud. Sõltumata sellest, derby on ikkagi derby. Katsume saada positiivse tulemuse, eriti kodus.»

Transi keskkaitsja Roman Nesterovski: «Meie võit Flora vastu mõjutas meid väga positiivselt psühholoogilises mõttes, kuid kahjuks samuti vähendas meie koosseisu enne mängu Kaleviga. Kindlasti mängime võidule ning kutsume meie poolehoidjaid meid selles olulises mängus toetama.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Derbimängudesse on natuke teine suhtumine. Vastasseis on põhimõtteline. Mõlema võistkonna mängijad on väga hästi motiveeritud ja annavad ennast sada viiskümmend protsenti võidu saavutamiseks.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Mängud Transi vastu on alati põnevad, rasked, aga samal ajal emotsioone täis. Meeleolu on positiivne ning sõidame Narva eesmärgiga võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles