Postimees Thbilisis: Itaalia peatreener: meil on viimaste aastate parim koosseis

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Pianigiani.
Simone Pianigiani. Foto: SCANPIX

Septembris peetavaks korvpalli EMiks valmistuv Eesti koondis jätkas kontrollturniiri Thbilisis, kus täna mindi vastamisi tugeva Itaaliaga. Eesti kaotas 61:85, sealjuures oli eriti nukker teine veerandaeg, mis kaotati 5:34.

Itaalia peatreeneri Simone Pianigiani ütles, et tema mänguga ülimalt rahule ei jäänud, sest peale eelmainitud teise veerandaja midagi hiilgavat ei näidatud. Sealjuures pidi ta Itaalia võimsat spurti jälgima meeskonnast pisut eemal, sest teenis esimese seitsme minutiga kaks tehnilist viga ja eemaldati.

«Esimesel veerandajal oli meil raskusi enda rütmi leidmisega. Teisel perioodil hakkasime väljakul liikuma nii nagu me tahtsime. Teisel poolajal meie hoog kadus veidi, sest me pole veel võimelised 40 minutit suure agressiivsusega mängima. Positiivne on vähemalt see, et püüame kogu mägu kaitses rabada, isegi kui see kogu aeg ei õnnestu,» võttis Pianigiani mängu kokku.

Itaalia on kokku saanud parimad pallurid ja koosseisus on kõik NBA mehed ehk Danilo Gallinari (Denver Nuggets), Marco Belinelli (Sacramento Kings) ja Andrea Bargnani (Brooklyn Nets). Ookeani taga veetis viimased hooajad ka Luigi Datome, aga tema sõlmis juulis lepingu Istanbuli Fenerbahcega. Seega paistab just see kooslus olema selline, mis võiks Itaalia korvpalli kunagise hiilguse taastada.

«Praegu on veel vara öelda, kas oleme medalifavoriitide hulgas. Meie kahjuks räägib asjaolu, et me pole praeguse grupiga saanud palju kokkumängu harjutada, sest iga aasta on keegi puudu olnud. Nüüd peame alles avastama, mis meie lagi on. Vähemalt teame, et meil on koosseisu mõttes viimaste aastate parim meeskond,» sõnas Pianigiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles