Postimees Thbilisis: Läti peatreenerit ei huvita Eesti koondis praegu karvavõrdki

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: SCANPIX

Septembris peetavaks korvpalli EMiks valmistuvad Eesti ja Läti korvpallikoondised peavad täna Thbilisis kontrollkohtumise, et kindlaks teha, kes on ligi kolm nädalat enne EMi algust paremas seisus. Samas ei saa tänast mängu päris peaprooviks nimetada, sest panused on madalad ja spetsiaalset ettevalmistust pole teinud kumbki meeskond. Thbilisi turniiril on mõlemal kirjal kaks kaotust - kui Itaalia käest said mõlemad «paki», siis Gruusiale kaotas Läti 76:78, Eesti lausa 55:90.

Läti koondise peatreener Ainars Bagatskis ütles Postimehele, et praegu keerlevad tema mõtted ainult Läti koondise ümber ja vastaste tegemistega ta enda pead ei vaeva. «Ma ei tea, kas Eesti suurt kaotust Gruusiale saab üllatuseks nimetada, sest ma ei oska sellest midagi arvata. Ma ei taha kedagi solvata, aga mind ei huvita absoluutselt, mida Eesti teeb. Olukord muutub alles 10. septembril, kui alagrupi viimases mängus kokku läheme,» ütles ta pärast eilset mängu Gruusiaga.

Läti koondise seisul pole aga Bagatskise sõnul häda midagi ja kindel allajäämine Itaaliale võistkonda ei morjendanud. «Kaotasime Gruusiale väiksema vahega, aga kuigi õnnelik ma pole. Saame alati paremini mängida, aga õnneks on käsil just see aeg, mil oma puudused teada saame. Kokkuvõttes pole me halvas olukorras, sest näiteks Itaalial on neli eelmisel aastal NBAs mänginud pallurit, meie parimad küünivad seevastu Euroliigani,» arutles ta.

Bagatskise sõnul ei tee lätlased ühekski Thbilisi turniiri matšiks mingit kodutööd. Eesti läks Gruusia vastu peale samuti puhtalt lehelt, aga Itaalia kohta väike videoanalüüs siiski tehti. Mänguks Lätiga valmistutakse taas kergemalt.

Kõige olulisem on Bagatskise hinnagul finaalturniiri silmas pidades see, et koondis suudaks koostöö sujuvaks muuta. See pole lihtne, sest Lätil on põhitegijate seas igas vanuses mängijaid. «Näiteks ühel meie alagrupivastasel Belgial on sisuliselt ainult kogenud tegijad, kes teevad väga vähe vigu. Samas teavad sellised meeskonnad, kuidas vastaste puudusi ära kasutada. Ma mõistan, kui me praegu eksime, aga finaalturniiril on juba olukord teine,» selgitas ta.

Lisaks Eestile, Lätile ja Belgiale kuuluvad Riias peetavasse D-alagruppi Leedu, Tšehhi ja Ukraina. Tänane mäng algab Eesti aja järgi kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles