Ralf Aron võitis Saksamaal vormel-4 sarja sõidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron
Ralf Aron Foto: ACI

Eesti vormelisõitja Ralf Aron tõusis Saksamaa ADAC vormel-4 sarjas poodiumi kõrgeimale astmele, kui võitis Nürburgringi etapi kolmanda sõidu.

Kahes eilses võistlussõidus mõlemal juhul seitsmenda kohaga lõpetanud Aron startis kolmandale sõidule neljandalt kohalt ning edestas lõpuks 2,934 sekundiga teisena üle lõpujoone tulnud Lando Norrist.

Pühapäev üllatas sõitjaid jaheda ilma, udu ja vihmast märjaks kastetud rajaga. Aron alustas neljandalt stardikohalt ja kuigi langes stardisaginas isegi hetkeks seitsmendaks, hakkas ta peagi uuesti ettepoole tõusma. Kui paari ringi järel ühe avarii tõttu rajale sõitnud ohutusauto taas lahkus, tõusis eestlane kiiresti kolmandaks ja peagi ka liidriks. Ring ringilt kasvatas ta vahe lähimate rivaalidega mitmele sekundile ja võitis kindlalt sõidu.

«Märg rada sobis mulle väga hästi ja kuna rohkem ma tänavu Saksamaa meistrisarja etappidel kaasa ei tee, siis oli võit heaks lõpetuseks selle sarja hooajale,» kommenteeris Aron pressiteate vahendusel.

Ehkki Aron keskendub nüüd Itaalia vormel-4 sarjale, kus ta on liider, hoiab eestlane isegi vahelejäetud eelmist Lausitzringi etappi arvestades Saksamaa sarja kokkuvõttes kõrget viiendat kohta. Eestlane on kogunud 120 punkti, liidril Marvin Dienstil on 194 punkti.

Saksamaa vormel-4 sarja järgmine kuues etapp toimub 28.-30. augustil, Itaalia vormel-4 sari jätkub aga 6. septembril. Itaalias on Aron võitnud seni peetud tosinast võistlussõidust pooled ning kogunud 206 punkti, teisel kohal on üldtabelis 156 punktiga tema meeskonnakaaslane Guanyu Zhou.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles