Postimees Thbilisis: Tiit Sokk võidust Läti üle: eesmärk sai täidetud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk.
Tiit Sokk. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis teenis kontrollturniiril Thbilisis viimases mängus võidu, kui kolmanda koha heitluses alistati Läti 70:69. Eesti koondise peatreener Tiit Sokk ütles pärast kohtumist, et hoolimata suurtest kaotustest Gruusiale ja Itaaliale sai turniiri eesmärk täidetud.

«Eilne teine veerandaeg (Eesti kaotas selle Itaaliale 5:34 - A.K.) jäi hinge peale, esimene mäng Gruusiaga oli üldse rabe. Läti vastu pidasime paremini oma plaanist kinni, varem olid paljud meie visked ehk liiga kiirustatud. Olen kogu aeg öelnud, et meie jaoks on oluline mängutempo kontrollimine. Täna saime sellega üldjoontes hakkama. Hea meel, et seekord enam suuri ärakukkumisi polnud ja olime üsna stabiilsed,» ütles Sokk pärast kohtumist.

Eesti alustas täna algkoosseisuga, kus puudus Janar Talts ja kaks kõige pikemat mängijat olid Kristjan Kangur ja Siim-Sander Vene. Mõlemad leidsid kiirelt hea rütmi ja kerkisid lõpuks Eesti suurimateks punktitoojateks vastavalt 19 ja 14 punktiga. Ka Talts sekkus edukalt ja tõi 13 punkti. «Sellise algkoosseisu tingis Läti mänguplaan. Nad alustasid Kaspars Beržinsi ja Rolands Freimanisega, kes on rohkem viskaja tüüpi kui puhtalt korvialused mängijad. Kui edaspisi tuleb sarnaseid olukordi ette, siis on kahtlemata võimalik, et kasutame Vene-Kanguri varianti uuesti,» selgitas Sokk.

Mõlemad tiimid olid hädas väikese kõhuviirusega. Eile jäi kohtumisest Itaaliaga eemale Gregor Arbet, täna ei jõudnud Rain Raadik saaligi. Lätlastel puudus täna samadel põhjustel ohtlik tagamees Dairis Bertans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles