Prantsusmaa nimetas EMile sõitva koondise

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Parker
Tony Parker Foto: SCANPIX

Prantsusmaa korvpallikoondise peatreener Vincent Collet nimetas eile lõpliku koosseisu, kes lähevad tänavusele Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile tiitlit kaitsma. Prantsusmaa on ühtlasi esimeseks EMil osalevaks koondiseks, kes oma 12 mängumehe nimed on avaldanud.

Peatreener jättis viimasel hetkel koondisest välja tagamängija Thomas Heurteli ja tsentri Mouhammadou Jaiteh. «Arutlesin abitreeneritega ja ka Thomas Heurteliga ning ütlesin talle, et ta ei pääse koondisesse,» sõnas Collet korvpalli EMi ametliku kodulehekülje vahendusel. «See oli raske otsus, sest ettevalmistustel sa sellistele asjadele ei mõtle.»

Peatreener sõnas, et ootused seoses Tony Parkeriga on suured ja kindlasti annab talle palju mänguminuteid. «Ka Nando De Colo tunneb ennast platsil hästi ja mängib head mängu,» lausus ta. «Need kaks meest võtavad palju mänguminuteid ja nii polnud mõtet Thomast koondisesse määrata.»

Heurtel on aga treeneri otsuses pettunud. «Kui arvesse võtta minu hooaega, siis olen üllatunud ja pettunud, et ei saa olla osa EMi meeskonnast,» ütles Heurtel. «Nüüd jääb mul ainult oma koondisele edu soovida.»

Prantsusmaa sai eile 95:63 jagu Eesti alagrupikaaslasest Ukrainast. Võidumängus viskas Parker 19 punkti, Nando De Colo ja Rudy Gobert lisasid kumbki 14 silma. «Mäng oli heaks testiks ja ma nägin, et Parker ja Gobert teevad väga head koostööd.»

Prantsusmaa koosseis:

Tagamängijad

Nando De Colo 

Antoine Diot 

Evan Fournier 

Charles Kahudi 

Tony Parker 

Ääremängijad

Nicolas Batum 

Boris Diaw 

Mickael Gelabale 

Florent Pietrus 

Keskmängijad

Alexis Ajinca 

Rudy Gobert 

Joffrey Lauvergne 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles