Ats Kuldkepp: Itaalia võimsus ja Thbilisi spordipalee tossav vaim

Ats Kuldkepp
, kommentaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia koondise viskekahur. Marco Belinelli (paremal).
Itaalia koondise viskekahur. Marco Belinelli (paremal). Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Nädalavahetusel Thbilisis peetud korvpalli EMiks valmistuvate meeskondade kontrollturniir andis esimest korda pisut rohkem aimu, millises seisus on ligi kolm nädalat enne EMi algust Eesti koondis. Tagantjärele tundub ülioluline, et viimases mängus Lätit võideti, sest vähemalt ühe enam-vähem korraliku tiimi skalp on meil nüüd olemas.

Lätlastel oli vajalik positiivne tõuge juba nädal varem Sloveenia alistamisega kätte saadud, pealegi olid neil mängus Eestiga puudu olulised tagamehed Dairis Bertans ja Kristaps Janicenoks ning suurema osa mängust ei teinud kaasa põhitsentri rolli täitev Kaspars Beržins. Alates neljapäevast kohtub Eesti Tallinnas Islandi, Filipiinide ja Hollandiga, aga neid ei anna võrrelda isegi pooliku Läti alistamisega. Eriti emotsionaalselt.

Kuumas Thbilisis ootasid kohalikud enim kohtumist Itaaliaga ja pühapäeval sai see turniiri esikohamängus ka teoks. Kui reedel oli grusiinide 90:55 võitu Eesti üle Thbilisi spordipaleesse vaatama tulnud umbes 3000 silmapaari, siis maiuspalaks oli kohal juba 7500–8000 inimest. Itaalia pani lärmaka Gruusia publiku siiski mängu lõpuks vakatama ja võitis kindlat 87:67.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles