Aeg eestlaste pika ootuse lõpetamiseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.
Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi. Foto: Are Eller

Eesti aerutamine oli viimati maailma suurimal spordipeol ehk suveolümpiamängudel esindatud 2000. aastal Sydneys, kui ühesüstade konkurentsis oli stardis Hain Helde. Nüüd loodetakse see pikk jada lõpetada, sest järgmisel aastal peetavale Rio de Janeiro OMile soovivad pääset hankida neli meest.

Tänavuseks hooajaks kokku istunud neliku Kaspar Sula, Kristjan Orase, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi tulemused on läinud seni ülesmäge. Kui hooaega alustati Recice EMil 13. kohaga, siis sellele järgnenud Duisburgi MK-etapil oldi 11. ja viimatisel Kopenhageni MK-etapil kuuendad. Riikide arvestuses olid nad isegi viiendad, kuid mõned peamised konkurendid olid siiski puudu ja seetõttu ei soovita seda tulemust üle tähtsustada. Täna Milanos algaval MMil peab neljasüst Rio pääsme lunastamiseks lõpetama võistluse kümne parema seas.

«Füüsiline valmisolek on olemas. Tehniline pool on aga rabe. Palju sõltubki sellest, kuidas mehed suudavad tehnikat kontrollida. Kui suudavad, siis on kõik võimalik,» rääkis peatreener Peeter Becker neljasüsta võimalustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles