Petter Northug teatas konkurentidele halva uudise

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faluni MMil võitsid meeste teatesprindi norralased Petter Northug (vasakul) ja Finn Haagen Krogh.
Faluni MMil võitsid meeste teatesprindi norralased Petter Northug (vasakul) ja Finn Haagen Krogh. Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Petter Northug andis teada uudise, mis ei rõõmusta kindlasti tema konkurente - nimelt pole tal plaaniski niipea karjäärile joont alla tõmmata.

Tänavuse aasta alguses Faluni MMil neli kuldmedalit võitnud Northug lausus, et kavatseb võistelda kuni 2023. aastani, mil maailmameistrivõistlused peetakse eeldatavasti tema kodumaal. «MM Trondheimis on põhjus, mille nimel jätkata. See on präänik, mis mind ahvatleb,» sõnas Northug. Trondheim taotleb tegelikult juba 2021. aasta MMi korraldamist, kuid tõenäoliselt jõuab kord nendeni kaks aastat hiljem.

29-aastane Northug oleks koduse MMi ajaks 37-aastane, kuid teda ergutab tagant nooremate vendadega koos treenimine. Tomas Northug on praegu 25-aastane ja pere pesamuna Even Northug 19-aastane. «Nendega koos trenni tegemine ja võistlemine on inspireeriv ja lõbus. Kuni suudan neile veel konkurentsi pakkuda, kavatsen seda jätkata,» vahendab MTV Sport Northugi sõnu.

2017. aasta MM peetakse Soomes Lahtis ning 2019. aasta võistlused toimuvad Austrias Seefeldis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles