Balti keti velotuuri asus juhtima soomlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti velotuuri särgikandjad peale avaetappi.
Balti keti velotuuri särgikandjad peale avaetappi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

2011. aastal pärast aastakümneid kestnud pausi uuesti eluvaimu sisse saanud Balti velotuur (tänasel päeval Balti Keti velotuur) sai täna stardi Toompealt. Kõikide korralduslike tagasilöökide kiuste asus UCI 2.2 kategooria velotuuri joonele 17 meeskonda ning 97 ratturit. Esimene etapp, millel pikkust 170,1 kilomeetrit viis ratturid läbi Saku, Rapla, Järvakandi ja Vändra Pärnusse.

Päeva otsustav äraminek leidis aset umbes 80. kilomeetril kui eest pääses 15-meheline grupp, mis jäi ette lõpuni. Kõige pikema kõrre tõmbasid finišiheitluses Rootsi amatöörklubi Bliz-Merida sõitjad, keda oli juhtgrupis kaks. Musta tööd tegi hollandlane Yannick Janssen ja võidu noppis soomlane Matti Manninen, kes oli kiireim olnud ka Vändra vahefinišis. Võiduaeg 3:28.53, mis teeb keskmiseks kiiruseks 48,91 km/h.

Mulluste Euroopa U-23 meistrivõistluste 5. koha mehele jackpot, sest võiduga kaasnes ka liidrisärk ning kõige võitluslikuma ratturi särk. Teine oli etapil ukrainlane Andriy Kulik (Kolss-BDC) ja kolmas Saksama koondise liige Henning Bommel. Peagrupp kaotas esimestele 1.31.

Parima eestlasena sai etapil 15. koha Kristjan Neemela (+1.20 ; Regional Team Tartumaa). Eesti koondise ratturitest oli sunnitud tuuri katkestama Norman Vahtra, kes sai kukkumises vasakule käele sügava haava. Luud jäid terveks, kuid haav vajas koheselt tohterdamist ja sõitu polnud võimalik jätkata.

Üldarvestuses on Mannineni edu Kuliki ees 5 sekundit, Bommel kaotab 9 sekundit.

Homme stardivad ratturid Pärnust 193km pikkusele etapile Valka. Velotuuri võitja selgitatakse taasiseseisvuspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles