Austraalia korvpallikoondis teenis pääsme Olümpiamängudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Broekhoff of Australia vs Jaka Klobucar of Slovenia during friendly basketball match between National teams of Slovenia and Australia, on August 4, 2015 in Arena Stozice, Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida/SPORTIDA_1037.38/Credit:Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/1508051052
Ryan Broekhoff of Australia vs Jaka Klobucar of Slovenia during friendly basketball match between National teams of Slovenia and Australia, on August 4, 2015 in Arena Stozice, Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida/SPORTIDA_1037.38/Credit:Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/1508051052 Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Vid Ponikvar/Sportida/SIPA

Okeaania meistrivõistlustel kohtusid Austraalia ja Uus-Meremaa korvpallikoondised kaks korda ning mõlemas mängus jäi peale Austraalia, kes tagas võitudega pääsme 2016. aastal peetavatele Rio Olümpiamängudele.

Esimese mängu võitis Austraalia seisuga 71:59, teise 89:79. Eile peetud kohtumises tõi võitjatele 14 punkti Matthew Dellavedova, David Andersen lisas 11 silma ning Andrew Bogut aitas meeskonda kümne punkti ja kümne lauapalliga. Uus-Meremaa poolelt oli suurimaks skoorijaks Corey Webster, kes tõi meeskonnale 22 punkti.

Uus-Meremaa lootused Olümpiamängudele pääseda ei ole aga täiesti kadunud, sest pääsme Riosse võivad nad võita ka läbi järgmisel suvel peetava kvalifikatsiooniturniiri.

Lisaks Austraaliale on praeguseks pääsme Rio mängudele kindlustanud Brasiilia, kus Olümpiamängud toimuvad, ning valitsev maailmameister USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles