Wayne Gretzkyst võib saada Venemaa klubi peatreener

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Gretzky
Wayne Gretzky Foto: AFP / Scanpix

Venemaa spordilehe Sport-Ekspress andmetel üritab Peterburi SKA jäähokimeeskond palgata peatreeneriks Kanada legendaarset hokimeest Wayne Gretzkyt.

Peterburi SKA on üks hokiliiga KHL rikkamaid klubisid, ent vaatamata nimekate mängijate palkamisele, pole veel edu saavutatud. Tänavuse hooaja eel kutsuti koju tagasi mitu NHLis mänginud meest, ent 17 mängust on võidetud vaid kaheksa ning nädala alguses sunniti peatreener Ivan Zanatta ametist taanduma.

Ajalehe andmetel on Gretzky Peterburi klubi juhtidega aktiivselt suhelnud. 49-aastase endise maailma parima hokimehe teenistuslehel on suhteliselt edutuks osutunud peatreeneri periood hokiliigas NHL Phoenixi meeskonnas ja tegutsemine Kanada koondise mänedžerina.

Kuna SKA juhtkond on tihedalt seotud KHLi juhtkonnaga, peetakse Gretzky kutsumist ka jäähokipoliitiliselt väga tähtsaks sammuks – KHL üritab konkureerida NHLiga maailma hoki mõjuvõimu osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles