Sokk: Island on sitke ja palju joosta tahtev võistkond

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jon Arnor Stefansson
Jon Arnor Stefansson Foto: SCANPIX

Nelja Rahvuse karikaturniiril on Eesti koondise esimeseks vastaseks Island. Varem ei ole Islandi korvpallikoondis ühelgi EM-finaalturniiril mänginud, kuid selleks aastaks võideldi koht auga välja.

Island mängib EMil B-alagrupis ehk niinimetatud «surmagrupis», sest sinna kuulub ka Saksamaa, Serbia, Hispaania, Itaalia ja Türgi. Siit edasi viiks ainult üsna suur ime. Itaalia tugevust sai äsja tunda ka Eesti korvpallikoondis, vahendab Basket.ee.

Island on pidanud seni vaid kaks kontrollmängu - kodus võõrustati Hollandit. Esimene mäng Reykjavikis võideti 80:55, kuid teine kaotati 65:73.

Koondise staarmängijaks on aga Jon Arnor Stefansson, kes on väidetavalt saanud uueks hooajaks kokkuleppele Madridi Estudiantesega. 32aastane Stefansson esindas eelmisel hooajal Malaga Unicajat ja viskas mängus keskmisel 7,4 punkti.  

«Vastupidiselt Hollandile on see vastane  tihe, sitke ja palju joosta tahtev võistkond, » sõnas Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. «Viskavad palju ja hästi, just kaugelt. »

Eesti koondis kohtub homme Islandiga, reedel on vastaseks Filipiinid ja laupäeval Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles