Vanglast pääsema pidanud Pistorius jäeti siiski trellide taha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Ehkki oma tüdruksõbra tapmises süüdi mõistetud jooksja Oscar Pistorius pidanuks sel nädalal pääsema vanglast koduaresti, jääb mees edasi trellide taha.

Lõuna-Aafrika justiitsminister Michael Masutha pani Pistoriuse kautsjoni vastu vabastamisele käe ette, mis tähendab, et sel nädalal koduaresti pääseda lootnud Pistorius jääb edasi vanglasse. Oktoobris oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tahtmatu tapmise eest viieks aastaks vangi mõistetud jooksja uskus, et ta lastakse reedel koju. Masutha sõnul tehti kautsjoniotsus aga varem kui seadus seda lubab. Vastavalt seadustele peaks Pistorius ära kandma vähemalt kuuendiku karistusest, mis tähendab antud juhul kümmet kuud.

Reedel saabki täpselt kümme kuud päevast, mil Pistorius kohtus süüdi mõisteti, ning vangla armuandmiskomisjon uskus, et seega võib mehe ka alates reedest koju lubada. Masutha hinnangul tuleb seadust aga tõlgendada nii, et kümne kuu möödudes avaneb Pistoriusel alles esmakordselt õigus vabanemist taotleda. Seega peab uus komisjon eelmise otsuse uuesti üle vaatama, kuid pole veel selge, millal see juhtub.

Pistorius on tunnistanud, et tulistas 2013. aasta valentinipäeva öösel läbi oma vannitoa ukse mitu lasku, kartes, et vannitoas on murdvargad. Tegelikult viibis seal Steenkamp, kes suri kuulitabamuste tagajärjel saadud haavadesse. Kohus mõistis Pistoriuse mullu süüdi tahtmatus tapmises, kuid prokurör on otsuse edasi kaevanud, uskudes, et jooksja tuleks mõista süüdi mõrvas. Protsess peaks toimuma novembris.

Enne mõrvaskandaali sattumist oli Pistorius tuntud jooksjana, kes võistles amputeeritud jalgadest hoolimata 2012. aastal Londoni olümpiamängudel, osaledes 400 meetri ja 4x400 meetri distantsil. Varem oli Pistorius võitnud kuldmedali nii 2004. aasta kui ka 2008. aasta paraolümpiamängudelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles