Jalgpalli otsepilt: Levadia võitis Sillamäed ja kerkis liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 25. voorus läksid Kadrioru staadionil vastamisi tiitlikaitsja Tallinna Levadia ja mullu hõbemedalitel lõpetanud Sillamäe Kalev. Levadia teenis 2:1 võidu ning tõusis ühtlasi 59 punktiga meistriliiga liidriks. Flora jääb maha kahe ja Nõmme Kalju kolme punkitga. Täna tõid Levadiale võidu Ingemar Teeveri ja Artsem Rakhmanau väravad. Kalevi tabamuse lõi Andrei Sidorenkov penaltist.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – Sillamäe Kalev

Laupäeval 22. augustil kell 19.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Levadia sai viimati kodumängust rõõmu tunda 1. juunil, kui Kadriorus alistati 2:0 Viljandi Tulevik. Pärast seda on olude sunnil peetud järjest koguni 11 võõrsilmängu, kuid nüüd on Kadriorus kõik vajalikud tööd tehtud ning staadion taas valmis Eesti meistreid võõrustama.

Viis päeva enne eelnimetatud mängu Tulevikuga võttis Levadia kodus vastu Sillamäe ning nagu paar päeva hiljem selgus, märkis tiitlikaitsja 2:0 võit ühtlasi sillamäelased mullu hooaja teise poolega hõbemedalile tüürinud Sergei Frantsevi peatreenerikarjääri lõppu. Deniss Ugarov on tänaseks saanud Sillamäe klubi juhendada 12 mängu, kuid Frantsevi tulemusteni pole ta küündinud – Sillamäe on neist tosinast kohtumisest võitnud vaid viis, viigistanud neli ja kaotanud kolm.

Sillamäe viimane käik Kadriorgu oli neile kõike muud kui rõõmustav. FOTO:
Sillamäe viimane käik Kadriorgu oli neile kõike muud kui rõõmustav. FOTO: Foto: Eero Vabamägi

Viimati alistati kodus tänu Daniil Ratnikovi väravale 1:0 Paide, kuid kolm punkti ei tulnud sugugi lihtsalt ning Ugarovi käe all on Sillamäe vaid korra suutnud tabeli teise poole meeskondade vastu suureskoorilise võidu saada – mõned voorud tagasi alistati Tartu Tammeka 4:1. Hoopis hull on mulluse hõbemedalisti saldo aga teiste esiviisikute klubide vastu, sest seni peetud üheksast mängust on saadud üksainus võit. Sestap ongi Sillamäe liigatabelis alles viiendal kohal ning nende medalilootus on sisuliselt kustunud.

Neljandal tabelireal olevast Infonetist jäädakse maha kõigest kahe punktiga, samas kui ka Levadia ei saa endale pisimatki libastumist lubada – punkti kaugusel hingab kuklasse Nõmme Kalju, kahe kaugusel FC Flora. Mängukeelud kumbagi peatreenerit ei vaeva, Ugarov saab aga taas kasutada kollaste kaartide tõttu Paide mängust eemale jäänud keskkaitsjat Igor Tšeminavat ja esiründajat Jaroslav Kvassovit.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mängud Levadia vastu on alati pingelised. Tulemust ennustada on päris raske ning nagu tavaliselt sellistes mängudes sõltub kõik sellest, kummal võistkonnal on parem häälestus. Läheneme kohtumisele väga tõsiselt ning kavatseme mängida võidu peale.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Laupäeval tuleb väga tähtis mäng. Tahaks näidata head jalgpalli ning selleks kavatseme mängida täie jõuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles