Hollandi snaiper lootis Eesti koondises näha ka Valmo Kriisat

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kees Akerboom.
Kees Akerboom. Foto: Hollandi korvpalliliit

Eesti korvpallikoondise tänase vastase Hollandi poolelt on siinsetele huvilistele vahest kõige tuttavam pallur viskekahur Kees Akerboom, kes on eestlaste vastu mänginud nii koondise särgis kui klubisarjades.

Holland pääses sarnaselt Eestiga EM-finaalturniirile, aga kui meil on korralik võit Läti üle juba taskus, siis Hollandil pole seni suurt midagi ette näidata. Näiteks Islandile ollakse ühe võidu kõrval kaotatud juba kaks korda. Tallinnas jäädi eile neile alla 65:67. «Ma ei tea, kas senised tulemused on üllatavad, aga oleme neile agressiivsuses alla jäänud. Oleme paremad kui kaks nädalat tagasi, aga varu on veel küllaga. Kohtumine Eestiga on sellel suvel meie esimene tõeline test,» hindas Akerboom Hollandi seisu.

Talvel käis Akerboom Den Boschi Shoetersiga Eurochallenge’i sarja raames Tartus, kus leidis sealse Rocki nimekirjast üllatuslikult eest kunagise klubikaaslase Gröningeni päevilt, nüüdseks juba 41-aastaseks saanud Valmo Kriisa. «Tegelikult lootsin teda isegi siin koondise särgis näha, aga ju ta on aasta läbi mängimiseks ikkagi liiga vana,» naeris 31-aastane Akerboom pärast eilset mängu. Platsiväliselt oli tal ilmselt võimalus kunagist võitluskaaslast näha, sest Kriisa aitas hallis kommenteerida ETV teleülekannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles