Noorte motokrossi karikavõitjad selgunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Pikand.
Romeo Pikand. Foto: Rauno Kais

Hartwall Jaffa noorte motokrossi karikavõistluste ja Freetime Mini MX sarja viimased etapid sõideti 20. augustil Läänemaal Linnamäe krossirajal. Jaffa sarjas oli tänavu ühtekokku lausa kümme etappi ja noored krossisõitjad said korraliku võistluskogemuse, Freetime sarjas peeti aga neli osavõistlust.

50cc klassis näitas Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK), kes kindlustas esikoha juba eelmisel etapil, et karikas läks õigele mehele ning sõitis juba ajasõidus välja kiireima ringiaja ja võitis ka mõlemad võistlussõidud Robin Randoja (KTM, KTM Racing Team) ja Hannes Hanimägi (KTM, Sõmerpalu MK) ees. Hooaja kokkuvõttes kogus Pikand 464 punkti, teise koha sai Randoja (401 p) ja kolmanda Hanimägi (342 p).

50 juuniorite klassis võidutses Gregor Kuusk (KTM, RedMoto Racing), kes oli avasõidus teine ja võitis viimase. Teiseks tuli esimese sõidu võitnud ja teises kolmandana lõpetanud Karl Hunt (KTM, Viljandi VMK) ning poodimi madalaimale astmele tõusis Rasmus Alan Truus (KTM, Linnamäe krossiklubi), tema oli sõitudes vastavalt kolmas ja neljas.

Klassis 65cc toimus äge võitlus esikohale sarja kahe esimese, Narva poisi Juri Vinogradovi (KTM) ja venelase Ilias Krasnitskiy (KTM) vahel. Kui üleelmisel etapil tõusis liidriks Vinogradov, kes suurendas ka eelmisel etapil veidi vahet, siis finaaletapil suutis paremat närvi näidata Venemaa noor sõitja, kes võitis mõlemad sõidud Mikk Martin Lõhmuse (KTM, KTM Racing Team) ja Vinogradovi ees. Sellest meie idanaabrile piisas, et karikasari 3 punktiga võita ning hooaja kokkuvõttes kogus ta 403 punkti Vinogradovi 400 vastu, kolmanda koha saavutas Lõhmus (364 p).

85cc klassis võitis esimese sõidu Alex-Allar Rebane (KTM, Pärm Racing Team) stardikurvis turvaada takerdunud Meico Vettiku (KTM) ees, kes tõusis teiseks viimaselt kohalt. Viimases sõidus näitas Eesti meistrivõistluseid juhtiv Vettik oma taset ja võitis sõidu kindlalt Rebase ees. Kummaski sõidus lõpetas kolmandana Hans Arvet Tilk (Kawasaki, Märjamaa SK). Hooaja kokkuvõttes võitis karikavõistlused Tilk ühe punktilise vahega senise liidri, kuid Sepa rajal alles 5. koha saanud Kevin Soe (KTM, Motoklubi K&K) ees. Rebasele kuulus 358 punktiga kolmas koht.

Quad 200 ja 100 esimese ühissõidu võitis Aleks Sale (Suzuki, Motoklubi K&K), kellele järgnesid Martten Tintso (Honda, Äksi MK) ja Siim Saat (Yamaha, Saaremoto). Teises oli aga parim Karl Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K), kes avasõidus ei osalnud. Teiseks sõitis end Sale ja kolmandaks Saat. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Quad 100 klassi Sale Tintso ja Mihkel Salujõe (Honda, Motoklubi K&K) ees. Quad 200 esikolmiku moodustasid Saat, Andrei Grishaev (KTM, Motoklubi K&K) ja Markkus Kõre (Yamaha, Lääne MK). Quad 100 karikavõitjaks tuli Salujõe (228 p), kellele järgnesid viimase etapi vahele jätnud Joosep Eesmäe (214 p) ja Tintso (212 p). Quad 200-s võitis Kajak (100 p), kellele järgnesid Patrick Kurvits (88 p) ja Karl Joosep Steinberg (78 p).

Quad 50 ja Quad 50 junior sõidud võitis ainus Quad 50 klassi sõitja Rasmus Sõna (Apex, Äksi MK) Kristjan Värtoni (Apex, MX Racing Team) ja Sander Oinuse (Apex, Motoklubi K&K), kelle järgi sai kokku kolmanda koha Karl Koho (Apex, Äksi MK). Hooaja kokkuvõttes said Quad 50 juunior poodiumile Värton (242 p), Oinus (226 p) ja Koho (186 p).

Freetime Mini MX Expert ja 35+ sõidud võitis kindlalt ka Eesti meistrivõistluseid juhtiv Karl Saat (Bucci Moto, Pärnu MC) MRC motoklubi sõitjate Mati Tagapere (Rotek) ja Marko Lepiku (Bucci Moto) ees. Expert klassis sai etapi kokkuvõttes teise koha Sasha Võsa (Pitpro, Viljandi VMK) ja kolmanda Cardo Veski (Pitpro, MRC MK). Vanemate härraste seas võidutses seega Tagapere Lepiku ees, kahe sõidu tulemusena sai kolmanda koha Ervin Kuris (Pitpro, Lääne MK). Expert klassis saavutas hooaja kokkuvõttes võidu Saat (177 p), kellele järgnesid Võsa (156 p) ja Sepal neljanda koha saanud Mikk Erm (138 p). 35+ võitis kindlalt Tagapere (194 p), kes võitis kaheksast võidukihutamisest kuus ja oli ülejäänud kahes teine. Teise koha sai Sepa viies mees Romet Ahi (155 p) ja kolmanda Kuris (140 p).

Mini MX Beginner A klassis oli kahe sõidu kokkuvõttes parim lätlane Guntis Lakstigala (Bucci Moto), kes oli avasõidus teine, kuid võitis viimase. Teiseks tuli sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Karl-Heinrich Niinelo ja kolmandaks Hans Arvet Tilk (Bucci Moto, Märjamaa SK), tema võitis küll avasõidu, kuid katkestas viimases, aga sai ikka 9. koha punktid. Tagasihoidlikumas B klassis sõitsid end Sepa rajal poodiumile Karl Linke, Marleen Valdas (mõlemad Pitpro) ja Erki Kriisa (Pitster Pro, MRC MK).

Hooaja kokkuvõttes võidutses Beginner klassis Tilk (425 p) Lakstigala (412 p) ja Niinelo (409 p) ees.

Mini MX Semi88 klassis heitlesid esikohale Marko Lepik ja Beginner A klassis neljanda koha saanud Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK). Kui avasõidus oli esimene Lepik, siis teises aga head sõitu näidanud Raba, kes sai tänu sellele ka etapivõidu. Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Kristeli isa Toomas (Pitpro, Viljandi VMK). Kristel Raba saavutas ka aasta lõpus esikoha ja seda 167 punktiga, talle järgnesid Sepa seitsmes Erik-Rennes Pihlak (134 p) ja Kaido Raud (129 p), kes oli finaaletapil neljas.

Noorte ja Mini MX klasside hooaeg ei ole veel aga lõppenud ning kõik on võistlemas veel mitmel võistlusel enne suurt finaali, mis toimub 12. - 13. septembril Tihemetsa krossirajal, kus sõidetakse Addinol Eesti meistrivõistluste viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles