Mägi edasipääsust: rahulik ja kontrollitud jooks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi Pekingi MMil
Rasmus Mägi Pekingi MMil Foto: Mark Schiefelbein/AP

Rasmus Mägi läbis Pekingis kergejõustiku MMil 400m tõkkejooksu esimese ringi suurema vaevata. Aeg 49,18 andis oma eeljooksus teise koha ning viis kindlalt pühapäeval joostavasse poolfinaali. Jaak-Heinrich Jagor jäi oma eeljooksus eelviimaseks ning poolfinaali ei pääsenud.

«Rahulik ja kontrollitud jooks – sajaprotsendilist pingutamist polnud ei alguses, ega ka lõpus,» tunnistas Mägi. «Loodetavasti oli kõrvalt vaadates näha ilusa tehnikaga lõtva jooksu. Mingit põhjust polnud alguses kellegi eest ära joosta. 100m enne lõppu olin heal positsioonil ning suutsin rütmi lõpuni hoida.»

Mägi eeljooks oli üks rahulikumaid. Mägi ees napsas esikoha Türgi esindaja Yasmani Copello 48,89ga. Üllatulikult leppis aga üks soosikuid, ameeriklane Bershawn Jackson kõigest 7. kohaga, tugev britt Jack Green ei tulnud aga starti.

«Nii pole ilus ütelda, kuid nende meesteta polnud jooks õnneks kõige tugevam, kuid nõrk see ka polnud,» leidis Mägi. «Eeljooksudega kukkusid paar tugevat meest ära, kuid nende asemele tulid mõned üllatajad. See, et eeljooksud toimusid õhtul, tõmbasid tulemused üles ja muutsid vahed väiksemaks.»

400m tõkkejooksu poolfinaalid joostakse homme. Täna õhtul soovis Mägi pääseda jäävanni ja massööri juurde, et lihased oleksid tähtsaks jooksuks heas seisus. «Homme on mehed stardis hoopis tõsisemate nägudega,» vaatas ta lähitulevikku.

Jagor: jooksu ajal läks pilt eest ja tuli tagasi

FOTO: Scanpix
FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX

Jaak-Heinrich Jagori MMi debüüt kulges üsna omapäraselt. 400m tõkkejooksu eeljooksus tabas teda ootamatus. «Enne esimest tõket läks pilt eest ära, õnneks tuli üks samm enne tõket pilt tagasi,» rääkis Jagor. «Esimesed tõkked jooksin hästi, kuid kuuendal tõkkel sain ootamatult «haamri». Niipalju kui kütust oli, panin lõpuni välja.»

Pärast joosku tunnistas Jagor, et keha on pehme. «Paras spagett,» kõlas tema hinnang. Oma eeljooksus sai Jagor ajaga 50,29 eelviimase koha. Kuigi tegemist on sportlase senise karjääri paremuselt teise tulemusega, jäi sellest suures konkurentsis kaasarääkimiseks väheks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles