Šadeiko: sattusin mõõnaperioodi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: SCANPIX

Kuigi Grit Šadeiko edestab kergejõustiku MMil Pekingis seitsmevõistluse avapäeva järel isikliku rekordi graafikut 10 punktiga, polnud ta oma tulemustega rahul – treeningute põhjal ootas ta hoopis vägevamat edenemist.

«Sattusin mõõnaperioodi, olen hommikust saadik nagu vati sees,» nentis Šadeiko. «Ilmselt oleks minu organismile sobinud varem võistlemine – näiteks siia tuleku viiendal või kuuendal päeval, mitte kaheksandal või üheksandal.» Šadeiko on varem kahel korral Aasias võistelnud, kuid nendel kordadel oli aklimatiseerumise aeg lühem. Tänavu andis ta aga MMi eel vormile viimast lihvi treeningulaagris Jaapanis.

3618 punktiga kokkuvõttes 23. kohal asuv Šadeiko alustas tõkkejooksus ajaga 13,36 ning teenis isikliku rekordi graafikuga võrdluses soliidseid lisapunkte. Kõrgushüppes tekkisid tal aga probleemid ning lõpuks ületas ta 1.77. Kuuli tõukas Šadeiko 12.05 ning päeva lõpetuseks läbis 200m 24,41ga.

«Käib pidev enda otsimine, ma ei tunne end iseendana,» lausus Šadeiko nukralt.

Avapäeva järel juhib olümpiavõitja Jessica Ennis-Hill 4005 punktiga. Brittidele tagab kaksikjuhtimise 3925 silma kogunud Katarina Johnson-Thompson, kolmas on hollandlanna Nadine Visser 3871 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles