Belgias stardirivi tipus hulk üllatajaid, Räikkönen põrus taas täielikult

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen Spa etapi kvalifikatsioonis.
Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen Spa etapi kvalifikatsioonis. Foto: SCANPIX

Belgias sel nädalavahetusel sõidetava vormel-1 etapi kvalifikatsiooni võitis MM-sarja liider Lewis Hamilton Mercedesel, seda kõrvale jättes pakkus ajasõit aga Spa rajale omaselt hulgaliselt üllatusi.

Hamilton edestas isegi tiimikaaslast Nico Rosbergi täna tervelt 0,458 sekundiga. Kolmanda koha saanud Valtteri Bottas Williamsil kaotas talle juba 1,340 sekundit. Neljandalt kohalt stardib üllatuslikult Romain Grosjean Lotusel, viiendalt Sergio Perez Force Indial ja kuuendalt Daniel Ricciardo Red Bullil.

Järgnesid Felipe Massa Williamsil ja Pastor Maldonado Lotusel. Kaheksa kiiremat kasutavad seega kõik Mercedese jõuallikat. Kvalifikatsioon läks aia taha Ferraridel, sest Sebastian Vettel oli alles üheksas ning Kimi Räikköneni auto ütles kvalifikatsiooni teises voorus üles. Aega kirja saamata stardib soomlane seega alles 14. kohalt. Ka Vetteli autot vaevasid ajasõidu viimases voorus tehnilised probleemid.

McLareni sõitjad Jenson Button ja Fernando Alonso, kes tõstetakse mootorivahetuse tõttu niikuinii stardirivi lõppu, said kirja alles vastavalt 17. ja 18. aja, olles kiiremad vaid Marussia sõitjatest. FIA-lt koguni 105-kohalise stardikaristuse saanud McLarenite karistus loetakse homse sõidu järel kantuks nende lõppajale lisatud trahvisekunditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles