Galerii: tõelised superstaarid meeleolukal hokimatšil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tondiraba jäähallis toimunud heategevusliku jäähokishowl «Hoki Aitab» tegid teiste seas kaasa ka legendaarsed Nõukogude Liidu koondise kaitsjad Aleksei Kassatonov ja Vjatšeslav Fetissov. Tondiraba All Stars nime kandnud meeskond tunnistas meeleolukas mängus Soome showmeeskonna Pietarinkatun Oilersi 7:9 paremust.

Tondiraba All Starsi särgi tõmbasid selga Venemaa jäähokilegendid Vjatšeslav Fetissov ja Aleksei Kassatonov, Narvas sündinud Soome jäähokikoondise maailmameistrist ründaja Leo Komarov, Eesti kuulsaimad hokimehed Robert Rooba ja Siim Liivik, kahekordne epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, näitleja Henrik Kalmet, muusikud Pearu Paulus ja Emil Rutiku, kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik, kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil, Eesti edukaim kahevõistleja Allar Levandi, endised Eesti jäähokikoondise ja HC Panteri ründajad Olle Sildre ja Pelle Sildre, Eesti hokikoondise ekspeatreener Vesa Surenkin, Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras ning mitmed teised tuntud inimesed.

Soome jäähoki showmeeskond Pietarinkadun Oilers loodi 1989. aastal endiste kuulsate soome hokimängijate ja rockbändi Leningrad Cowboys liikmete poolt. Organisatsiooni eesmärk on korraldada heategevuslikke jäähokikohtumisi ja läbi selle aidata abivajajaid. 25 aasta jooksul on Peitarinkatun Oilers heategevusse jaoks annetanud üle kahe miljoni euro.

Tallinnas tulid Pietarinkatun Oilersi ridades jääle Soome hokilegendid Jere Lehtinen ja Esa Tikkanen, Soome kõigi aegade kuulsaim jalgpallur Jari Litmanen, vormelipiloot Mika Salo, Leningrad Cowboysi liikmed ning teised spordi- ja meelelahutuskuulsused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles